dlug wobec komornika

• Autor wątku Autor wątku maggiii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maggiii

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam! sprawa wyglada tak mam w banku kredyt ktory ponad rok temu byl oddany do windykacji przez komornika, podpisalam jednak umowe ugody z bankiem i splacam kredyt terminowo obcnie, jednak po ponad roku czasu otrzymalam list od sadu z nakazem uregulowania kwoty 12550zl naleznej komornikowi w terminie 7dni , kontaktowalam sie z komornikiem i nie chce on slyszec o jakiejkolwiek splacie na raty, czy przysluguja mi jakies prawa czy poprostu musze to zaplacic do 7 dni * KOMORNIK POWIEDZIAL ZE JEZELI NIE UISZCZE TEJ OPLATY, SPRZEDA MAJA NIERUCHOMOSC ZA KWOTE MU NALEZNA MIMO ZE JEST ONA OBCIAZONA KREDYTEM HIPOTECZNYM WOBEC BANKU. CO MAM ROBIC

Zapłacić. To opłata stosunkowa należna komornikowi - art. 49 ust.2 ustawy o komornikach sądowych i egzekucji. Postanowienie o kosztach jest tytułem do przeprowadzenia egzekucji tejże należności - ust.3 w/w art.

Pan Komornik ostatnio zagarną moją całą wypłatę na poczet długu, jestem zatrudniony na umowę o dzieło czy to jest zgodne z prawem, zaznaczam że nie mam innych dochodów. Pozdrawiam Robert

Powrót