Dlug z polkomtel,prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Michal14101980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam forumowiczów, list wysłany i wczoraj przyszła odpowiedz z tego sądu ze rozprawa w sprawie powództwa GETPRO przeciwko........... o zapłatę odbedzie sie 21.02.2018.
Sąd informuje ze wstawiennictwo nie obowiązkowe.

Ktoś wyjaśni blizej o co chodzi

Kałuż napisał:
Witam forumowiczów, list wysłany i wczoraj przyszła odpowiedz z tego sądu ze rozprawa w sprawie powództwa GETPRO przeciwko........... o zapłatę odbedzie sie 21.02.2018.
Sąd informuje ze wstawiennictwo nie obowiązkowe.

Ktoś wyjaśni blizej o co chodzi

możesz iść na sprawę lub nie - twoja wola,

sprawa w zwiazku z przedawnieniem które złożyłem czy temu getpro nie pasuje ze to złozyłem i roszczy dalej??

Kałuż napisał:
sprawa w zwiazku z przedawnieniem które złożyłem czy temu getpro nie pasuje ze to złozyłem i roszczy dalej??
nie, po prostu jak złożyłeś sprzeciw od nakazu zapłaty i był skuteczny to sprawa z nakazowego poszła do normalnego trybu zobacz sygn akt sądowych (z Nc xxxx/xx jest teraz I C xxxx/xx)

Nie dostałem żadnej odpowiedzi do tej pory czy z sądu czy od wierzyciela, co robic

Kałuż napisał:
Nie dostałem żadnej odpowiedzi do tej pory czy z sądu czy od wierzyciela, co robic
zadzwonić do sądu i zapytać co dzieje lub się działo ze sprawą,

robinson21 napisał:
zadzwonić do sądu i zapytać co dzieje lub się działo ze sprawą,

Normalnie jak to powinno wyglądać, skąd jakieś info powinno przyjść? Minęły 2 lata ani sąd ani wierzyciel się nie oddzywa.

Kałuż napisał:
Normalnie jak to powinno wyglądać, skąd jakieś info powinno przyjść? Minęły 2 lata ani sąd ani wierzyciel się nie oddzywa.
ech, jak za rączkę do przedszkola - nie chcę się zadzwonić do sądu to trzeba udać się do sądu do biura obsługi petenta i zapytać - sąd nie gryzie, podać w biurze sygn akt klauzulowych jak się nie zna sygn akt sprawy cywilnej i po prostu zapytać czy wydano wyrok, jaki wyrok, na czyją korzyść, ostatecznie można założyć sobie darmowe konto w swojej apelacji a po utworzeniu konta złożyć wniosek o dostęp do sprawy - a nawiasem mówiąc, czemu po dwóch latach nagle się lampka zapaliła? i przypomniano sobie o własnej sprawie nawet gdyby wyrok nie będzie na Twoją korzyść to terminy na ewentualną apelacje minęły.

robinson21 napisał:
ech, jak za rączkę do przedszkola - nie chcę się zadzwonić do sądu to trzeba udać się do sądu do biura obsługi petenta i zapytać - sąd nie gryzie, podać w biurze sygn akt klauzulowych jak się nie zna sygn akt sprawy cywilnej i po prostu zapytać czy wydano wyrok, jaki wyrok, na czyją korzyść, ostatecznie można założyć sobie darmowe konto w swojej apelacji a po utworzeniu konta złożyć wniosek o dostęp do sprawy - a nawiasem mówiąc, czemu po dwóch latach nagle się lampka zapaliła? i przypomniano sobie o własnej sprawie nawet gdyby wyrok nie będzie na Twoją korzyść to terminy na ewentualną apelacje minęły.

Zapomniałem o sprawie i się przypomniało no ale zastanawia mnie dlaczego nic do mnie.cnie przyszlo

Kałuż napisał:
ale zastanawia mnie dlaczego nic do mnie.cnie przyszlo
nie musiało, nie składałeś wniosku o sporządzenie uzasadnienia wyroku, nie wnosiłeś o wydanie odpisu wyroku - więc nic nie przyszło, ale z tego co pamiętam to roszczenie było chyba przedawnione więc, jeżeli komornik nie zapukał do twoich drzwi to można obstawiać, że wyrok jest po twojej myśli ale że by się przekonać trzeba udać się do sądu i dopytać.

Powrót