K
katarina7
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Mam pytanie. W listopadzie 2001r. zawarłam umowę abonamencką na jeden telefon komórkowy z siecią Idea (jak jeszcze istniała pod tą nazwą) na dwa lata. Następnie w maju 2003r. dobrałam na ten sam abonament drugi telefon (również na dwa lata). Ostatnia faktura, którą posiadam jest wystawiona 14 listopada 2003r. z datą płatności 03 grudnia 2003r. - opłatę wniosłam 20 grudnia 2003r. Na pewno korzystałam jeszcze z obu telefonów ale już nie opłacałam rachunków (nie posiadam więcej żadnych faktur ani dokonanych opłat). Połączenia zostały zablokowane przez sieć Idea.15 lipca 2011r. zadzwonił do mnie do pracy pan z kancelarii prawnej i powiedział, że mam dług w wysokości 7.000zł (wartość telefonów + niezapłacony jakiś rachunek + odsetki) i muszę to jak najszybciej uregulować, bo inaczej sprawa pójdzie do komornika. Kancelaria 22 lipca 2011r. wysłała do mnie już pismo w tej sprawie. Czy jest jakaś szansa na przedawnienie długu? Nadmieniam, że nie jestem w posiadaniu żadnej korespondencji z Sądu (więc nie wiem czy była sprawa sądowa), z Idei czy firmy windykacyjnej.