dług

• Autor wątku Autor wątku krack
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krack

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry mam pytanie posiadam trochę długu w niemczech jest to kwota do 15 tyś e straciłem pracę i nie wiem co teraz zrobić bo muszę jechać do polski nie stety jestem na firmowym mieszkaniu czy w polsce mogą mnie znaleść i ile to potrwa praca niby była na warunkach niemieckich a wcale tak nie było nie placili nadgodzin i nocek

Mamy przecież unię. Znajdą Cię prędzej czy później. Poza tym uważam, że kwota ok. 15 tys euro to nie trochę długu. Jak długo to potrwa to nikt Ci tutaj nie odpowie jest to zależne od tego jak szybko działanie podejmie wierzyciel.

Co do nie wypłacania nadgodzin i nocek to trzeba było od razu interweniować po pierwszej wypłacie. Miałeś umowę podpisaną z niemiecką firmą czy jakimś pośrednikiem?
Jak były opisane godziny pracy?

Stawka na umowie 8,50 w rzeczywistości na rękę 5 euro pracowałem po 216 godzin w tym nocne firma pisrednicza a dług za telefon 2000e tysiące i kredyd w banku 5000e jakieś reszta w polsce

Czy istnieje możliwość płacenia rat w polsce stosunkowo do zarobków tam obecnych

stawka na umowie mogła być podana brutto, poza tym nie były tam też w tą kwotę ujęte koszty pośrednika? Jak wrócisz do Polski to komornik wierzyciela z Polski na pewno szybciej do Ciebie zapuka. Niestety dług powstały w Niemczech też będziesz musiał spłacić. Na Twoim miejscu kontaktowałabym się z wierzycielami i próbowała sama ustalić możliwe kwoty do spłaty. W Niemczech nie powinno być z tym problemu wystarczy, ze okażesz chęć spłaty i pisemny harmonogram spłaty zadłużenia (ale taki realny). Pamiętaj, ze odsetki są horrendalne w większości przypadkach.

Jeżeli chodzi o kredyt zmniejsza mi do 100e oczywiście jezeli bym pracował w niemczech a już mam dosc oszustów niewiem co z telefonami w polsce 3000 będę miał w tum miessiebie musze opłacić 1100 i alimenty. Chociaż jestem z ta osobą

Proszę Pana przede wszystkim proszę się uspokoić nie tylko Pan jest w takiej sytuacji. Niektórzy są w gorszych. Zadłużenia i tak będzie musiał Pan spłacić (niestety nie wiem jak to jest z miejscem zamieszkania a wolą spłaty). Telefony miał Pan na abonament w Niemczech? jaki operator?

Na Pana miejscu pierwsze co bym zrobiła to przeniosła bezrobocie (o ile się Panu należy) do Polski i dogadała się w kwestii spłaty długu w ratach. Pozdrawiam

Powrót