Długa reklamacja odkurzacza

• Autor wątku Autor wątku grzegorzw78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzegorzw78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Dzień dobry
W dniu 12 sierpnia 2023 reklamowałem odkurzacz bezprzewodowy Electrolux w sklepie MediaMarkt z tytułu gwarancji - przestał ładować akumulator w stacji ładowania.

W dniu 31.08.2023 otrzymałem informację ze odkurzacz jest gotowy do odbioru. W tym samym dniu udałem się do sklepu w celu jego odebrania. Jednak przy odbiorze okazało się ze urządzenie jest nie kompletny ( brak stacji ładowania i zasilacza ) oraz przekazano mi informację co zostało naprawione - wymieniona została szczotka ( która nie była nowa tylko nosiła ślady użytkowania).

Odkurzacza po pierwsze nie odebrałem bo był nie kompletny a po drugie zwróciłem uwagę ze wymieniona szczotka nie jest nowa a po trzecie chyba to co reklamowałem czyli problemy z ładowaniem nie został naprawiony. Reklamacja zgłoszona w dniu 12 sierpnia nie została zamknięta tylko poinformował mnie pracownik ze ponownie muszą to wysłać do serwisu electroluxa. W zgłoszeniu reklamacyjnym kazałem sobie zanotować, że w dniu 31.08.2023 byłem po odbiór odkurzacza i zgłosiłem niekompletność sprzętu i nowa szczotka jest porysowana.

Za dwa dni mija 30 dni od czasu zgłoszenia reklamacji i w związku z tym chciałem zapytać co ja w takiej sytuacji mogę. Powiem szczerze odkurzacz jest mi potrzebny w domu w celu jego posprzątania.
Co ja mogę zrobić w takim przypadku - czy powołać się na jakieś ustawy wystosować pismo. Chciałbym jak najszybciej otrzymać sprawny odkurzacza a jeżeli nie to mogę jakoś zmusić sklep MediaMarkt do wydania nowego urządzenia lub zwrot gotówki. Urządzenie jest mi potrzebnie bo po to je zakupiłem.

Za informację z góry dziękuje.

Powrót