Długi a studia w Szczytnie

• Autor wątku Autor wątku merkun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

merkun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Wziąłem pożyczkę jeszcze w tamtym roku(chwilówkę) i jej nie oddałem. W ostatnim czasie odebrałem zawiadomienie o liście sądowym( pewnie związane z tą chwilówką). I teraz pytanie do was czy po zwróceniu długu. Mam szanse na dostanie się do szkoły policyjnej w szczytnie?

A dlaczego nie? To normalne studia cywilne, takie same jak na UJ czy wyższych szkołach zbierania czereśni.

Po szkole policyjnej nie stajesz z automatu się policjantem, możesz ją spokojnie skończyć.

Semmao chyba nie musisz tego tłumaczyć człowiekowi aspirującemu do podjęcia studiów.

Dzięki. Byłem przekonany, że ukończenie tej szkoły gwarantuje przyjęcie do policji. Jeśli się nie mylę tak jest w szkole oficerskiej wojsk lądowych we Wrocławiu. A jeśli tak nie jest to czy nasuwa się pytanie, czy miałbym problemy z przyjęciem do policji?

Semmao chyba nie musisz tego tłumaczyć człowiekowi aspirującemu do podjęcia studiów.
Ten post nic nie wnosi. Nie szkoda ci czasu na takie odp? Posty nabijasz? Chcesz czymś zabłysnąć?

Czasem lubię się ponabijać, ale do rzeczy. WSO Wrocław, Dęblin, AMW, i WAT dają taką możliwość. Z przyjęciem do policji mogą być problemy, zwłaszcza na etapie postępowania sprawdzającego.

Ok. Jak dla mnie jest to źle zrobione. Powinni na wstępie przed przyjęciem przeprowadzać jakieś testy, żeby później nie było problemu. A obecnie po ukończeniu tych studiów i nie przyjęciu do policji to można chyba pojechać na pieczarki do Holandii.

Zgadza się. Ale powiem ci więcej, znam jednego mgr prawa, jednego administracji i jednego kryminologii, wszyscy po porządnych państwowych uczelniach, nie wyższych szkołach zbierania czereśni, i co? I żaden się do policji nie dostał. Nie przeszli psychologa. Za to chętnie przyjmowani są gamonie po szkołach prywatnych. Cóż, jaki kraj taka policja.

Jak na moje to nie każdy może być policjantem, i nie każdy może być np lekarzem. Po to jest psycholog, żeby "odpalał" nieodpowiednich ludzi. Dobry prawnik nie będzie dobry jako ktoś tam inny. A tak btw to na ulicach miast jest pełno pseudo policjantów np z nadwagą. Oni nie przyjmują tam zbyt dużo myślących ludzi, żeby było łatwo nimi kierować. Ja chce iść tam, żeby mieć pewną posadę no i sam ten zawód może sam w sobie okazać się ciekawy, niemonotonny.

Powrót