długi chorej mamy,brat-złodziej,naciągacz

• Autor wątku Autor wątku lucynka26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lucynka26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!Mieszkam obecnie z bratem i mamą. Brat naciąga mamę na pożyczki o dużych kwotach i mama je podpisuje swoim imieniem i nazwiskiem, przyznaje,że mama nie jest zdrowa(wygląda normalnie,ale nie pamięta i zapomina o wszystkim,zachowuje się dziwnie , :( :( :( :( chciałabym ją skierować do Gniezna (na wydział psychologii i neurologii),Po śmierci ojca zamieszkujemy w mieszkaniu na wynajem. Brat przechowuje mamy korespondencje,zabiera jej rentę (bo też mama mu daje i ufa mu.). Ja sama pracuje i utrzymuje ich,ale niedlugo dojdzie do tego,że pewnie wylądujemy na ulicy z ich winy. Dodam,że wcześniej brat miał konflikt z prawem,wcześniej też wynosił rzeczy, pił i brał narkotyki. Piszę do Państwa, bo ten koszmar trwa 4 lata, nie wiem co zrobić z bratem i mamą. Nie ukrywam,że mamę umieściłabym w szpitalu,a brata daleko od nas,żeby nie doszło do tragedii,która zapowiada się w najbliższym czasie. Pomóżcie mi,co zrobić z bratem,jakie kroki podjąć,żeby go wyeskmitować, bo strach z nim mieszkać, a jak umieścić mamę w takim szpitalu?

Jeśli mama sama nie umie funkcjonować , to powinna być może zostać ubezwłasnowolniona. Ty możesz wystąpić z takim winsokiem do sądu i wskazać jako opiekuna siebie, z tym, ze myślę, ze mama powinna przejść jakieś badania psychiatryczne wcześniej. Może idź z nią najpierw do zwyklej, państwowej poradni zdrowia psychicznego, żeby w ogóle rozpoznać na co mama choruje. Jeśli będzie konieczne, to na pewno psychiatra mamę wyślę do szpitala na leczenie.

Powrót