Długi , komornik i wyjazd za granice .

• Autor wątku Autor wątku adikaszi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adikaszi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Siema :PP

Moje pytania brzmią . 1. Jeżeli wyjedzie osoba z długami " Bank " za granice można ściagać kase z takiej osoby ?? " Kwota około 5 tyś . "
2. Jeżeli zdobęde obywatelstwo tego kraju a zrezygnuje z Polskiego to długi znikną ?? " sądze że tak ale tylko potwierdzam "
3. Jeżeli mieszkam teraz w PL i bede mieć komornika ALE nie mam adresu zamieszkania bo musiałęm sie wymeldować co wtedy ?? Dostane dług czy do paki :DDD ?? " nie dostane żadnego listu bo nie ma mnie tam , wiec na żadne sprawy nie pojade "

adikaszi napisał:
Bank " za granice można ściagać kase z takiej osoby ??
Bank sprzeda dług i będzie cię ścigać FW, lub... a jak uzyska ETE to odpowiednik komornika z kraju gdzie będziesz (UE)
adikaszi napisał:
2. Jeżeli zdobęde obywatelstwo tego kraju a zrezygnuje z Polskiego to długi znikną ?? " sądze że tak ale tylko potwierdzam "
A jaki kraj przyzna obywatelstwo "ananasowi"
adikaszi napisał:
Dostane dług czy do paki DD ?? " nie dostane żadnego listu bo nie ma mnie tam , wiec na żadne sprawy nie pojade "
Im dłużej będziesz się ukrywał, tym twój dług będzie większy....

Kombinuj dalej...

1. Wierzyciel może uzyskać Europejski nakaz zapłaty i bedzie cię ścigał za pomocą komornika państwa goszczącego.
2.Bardzo trudne a w twoim wypadku niewykonalne z tego wzgledu że nie można się zrzec obywatelstwa jeśli wobec wnioskodawcy toczy się postepowanie sądowe.
3.W ten sposób twój dlug nie zniknie, poczytaj o windykacji komorniczej, jest mnóstwo postów na forum.

Nie ukrywam sie tylko po 1. nie stać mnie na nic lewdo sie wyżywiam i wynajmuje a co dopiero z dawaniem kasy komornikowi . 2. nie mam adresu zameldowania w urzedzie a zaraz nie bede miał też w dowodzie . Kto sie dowie czy pracuje w UW czy Anglii ?? przecież to trzeba sprawdzić i szukać . Jeżeli zniknie postępowanie sądowne moge zrezygnować ??

Sprawa jest dla mnie cieżka bo mam to szczerze gdzieś wkurza mnie ten chory kraj gdzie trzeba żebrać o kase a nie ją zarobić a jak sie zarobi to jakieś grosze które nie starczają na nic. Wole być nikim dla państwa niż kimś nikim w nim :) .

Ostatnia edycja:
Witam mam pytanie wyjechalem za granice Polski rok temu mam dlug w wysokosci okolo 17 tysiecy zlotych postepowanie komornicze zaczelo sie w czasie mojego wyjazdu i nie wiem teraz co robic chcial bym normalnie poleciec na wakacje samolotem lecz znajomi powiedzieli mi ze moga mnie zatrzymac na lotnisku prosze o odpowiedz. pozdrawiam:)

A umiesz inaczej odpisywac do ludzi bo po Twoich wpisach widze ze raczej nie zapytalem jak czlowiek a to na co mnie stac to zaprzeproszeniem gowno powinno cie obchodzic

a na wakacje można lecieć do rodziny niekoniecznie na drogie wczasy, trochę żal czytać jak ktoś zadaje konkretne pytania a otrzymuje lawinę ocen swojej osoby bez jakichkolwiek ku temu podstaw.

Powrót