Dlugi malzonka

• Autor wątku Autor wątku fairymaia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fairymaia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
prosze o informacje ,czy zona odpowiada za dlugi meza powstale w wyniku prowadzenia dzialanosci gospodarczej zaciagniete bez jej zgody? i czy w zwiazku z tym komornik moze dokonac egzekucji z nieruchomosci osobistej.??

Moj ojciec wraz ze swoim wspolnikiem zaciagneli dlugi na firme na ok. 150 tys zlotych przed 20 stycznia 2005. Ojciec wyjechal z Polski ok 5 lat temu w wyniku separacji lecz dopiero od roku jest rozwiedziony z moja mama. Po wspolniku i jego zonie rowniez slad zaginal. W zwiazku z tym wszystko spadlo na moja mame,, komornik zajal najpierw jej konto a teraz jezeli jest klauzula wykonalnosci to nie mozna nic juz zrobic..??? Mama nigdy nie miala zwiazku z ta firma, a ni nie podpisywala zadnych umow.. Dlaczego to wszystko na nia spadlo,, dlaczego komornik nie szuka ludzi odpowiedzialnych za to..???

z gory dziekuje za pomoc..

jestem tu nowa, ale na logikę biorąc ........to jeśli Twoja matka nic nie podpisywała to nie jej interes................z drugiej strony, prawo jest nieubłagane.....nie wiem do końca jak to jest z długami męża............może poczytaj głębiej w forum.
Powodzenia i głowa do góry :)

Powrót