P
Przemysław1984
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Sprawa wygląda tak że mając lat naście i sporo siana w głowie a mniej w kieszeni popadłem w klopoty finansowe. Teraz historia mnie sciga. Dostałem 2 wezwania do spłaty za 2 różne zaległości. Jako że rodzice nauczyli mnie być uczciwym postanowilem spłacic należności, mimo że sprawa mi bardzo "śmierdzi". Sprawa pierwsza dotyczy zaległosci wobec pożyczki w dawnym Skoku Stefczyka. Coś koło 2008-2009 roku. W tym roku w grudniu odezwał się lokalny komornik z nakazem spłaty należnosci. Nie dostałem zadnych dokumentów tylko rozmowa telefoniczna, spotkanie dał mi numer konta umówiliśmy sie na termin i kwote i tak spłacam sobie. Martwi mnie tylko brak dokumentów nie znam całkowitej kwoty zadłużenia oraz konkretnie za co i co ważniejsze czy to nie jest sprawa przedawniona. Druga sprawa to firma Pactor "xxx" i moja należność za rachunek z firmy Orange która to nie wywiązała się z umowy i nie miałem zasięgu mimo ze podobno był gwarantowany. Na początku pani była bardzo niemiła dzwoniła do rodziny, sąsiadów, groziła. Umówiłem się na spłatę i również spłacam ale coś mnie podkusiło żeby nie podpisywać ugody bo mi się nie podoba. Dlaczego nie ma na niej daty od której naliczono odsetki. Niżej przedstawiam pdf z umowy.

Z całego tego bałaganu mam kilka pytań.
- Czy mogę rządać przedstawienia szczegółowych danych na temat płatności?
- Czy zeskanowana Ugoda jest do przyjęcia i czy powinienem ją podpisać
- Czy sprawa od komornika lokalnego nie powinna się przedawnić ?
- Czy odsetki przedstawione na ugodzię są legalne?
- Dlaczego nie ma daty od kiedy naliczono odsetki ?
Gdyby ktoś byłby na tyle miły żeby odpowiedzieć mi na nurtujące mnie pytania. Będę dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

Z całego tego bałaganu mam kilka pytań.
- Czy mogę rządać przedstawienia szczegółowych danych na temat płatności?
- Czy zeskanowana Ugoda jest do przyjęcia i czy powinienem ją podpisać
- Czy sprawa od komornika lokalnego nie powinna się przedawnić ?
- Czy odsetki przedstawione na ugodzię są legalne?
- Dlaczego nie ma daty od kiedy naliczono odsetki ?
Gdyby ktoś byłby na tyle miły żeby odpowiedzieć mi na nurtujące mnie pytania. Będę dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru