Długi po wujku

• Autor wątku Autor wątku kozinho
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kozinho

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Sprawa wygląda następująco otóż mój wójek zmarł i zostawił po sobie długi. I jego żona i dzieci zrzekli sie spadku. Nastepnie jego matka i bracia zrzekli sie spadku. I teraz przysłali list do mojego (i jego braci), by podali adresy swoich dzieci czyli m.in. ja:). I w liście do mojego ojca jest cos takiego Sąd rejonowy zwraca się o podanie imion, nazwisk i adresów zamieszkania Pana dzieci, a także dat ich urodzenia i zobowiązuje do przedłożenia w terminie 14 dni ich akt ów urodzenia pod rygorem zawieszenia postępowania. Czyli co to dokładnie oznacza. Co sie stanie jak mój ojciec nie przekaże tych danych?? Prosze o odpowiedz.

Witam .

Przeszedlem to samo . Lecz nalezy zrzekac sie do konca w prostej lini do 6 miesiecy o daty zgonu . Jego bracia sie zrzekli natomiast , a dzieci braci ? Tez musza sie zrzezknac . Kazdy ma czas 6 miesiecy ani dnia dluzej , od daty zrzekniecia sie poprzedniej osoby . I tak do konca . Musisz wiedziec , ze nawet dziecko nienarodzone , ale jest poczete moze odziedziczyc te dlugi .

Ja wiedzialem o tym wiec moja rodzina to przeprowadzila prawidlowo.
Jezeli jest to sprawa swieza radze podejsc do tego szybko .

Pozdrawiam

Powrót