Długi rodzica

• Autor wątku Autor wątku TheRockHbk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TheRockHbk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Moglibyście mi doradzić co zrobić bo ja już nie mam do tego siły. Odkąd pamiętam moja matka(57lat) zawsze miała jakieś pożyczki na głowie. Były sytuacje że jedna pożyczke spłacała następna potem nastepna itd. Pare lat temu przyszedł list od komornika ze zadłużenie sięga coś koło 4k zł. Spłaciłem to za nia od razu. Potem przerwa parenaście miesięcy i znowu list o zadłużeniu z chwilówki (coś koło 1k) to spłacił brat. 2 lata temu dała sie nabrać na masażery i garnki z pokazów na szczęscie udało się to rozwiązać i oddać. Po jakimś roku przyszły dwa listy, jeden na 20k z tf banku i drugi na 20k z nest banku. Okazało się że wzięła znajomej pożyczke na siebie a ta spłacał z opóźnieniem przez co na szczęscie przychodziły listy i smsy bo inaczej bym się nie dowiedział. Po mojej interwencji syn znajomej spłacił to w trzech ratach. To z tf banku nie wiem co jest. Ona przysięga ze to nie jej tylko znajomej. Dzisiaj dowiedziałem się o kolejnej pożyczce tym razem kasa stefczyka. Rata wynosi coś 440zł. Czy są jeszcze jakieś inne banki tego nie wiem.
Czy jest jakiś sposób żebym mógł dowiedzieć sie o całym zadłużeniu mojej matki? Chciałbym to spróbować spłacić żeby było na czysto chociaż wiem że ona prędzej czy później weźmie kolejna(nie wiem na co).
Z góry dziękuje za pomoc.

TheRockHbk napisał:
Czy jest jakiś sposób żebym mógł dowiedzieć sie o całym zadłużeniu mojej matki?

Tylko od Matki. Pozostaje jeszcze kwestia ubezwłasnowolnienia, ale pewnie nie o to Tobie chodzi.

Niestety ale zapiera sie ze nie ma zadnej pożyczki mimo licznych rozmow, prosb itd. Zawsze mowi to samo. W domu nie moglem znalezc zadnych dokumentow.
Jesli chodzi o ubezwłasnowolnienie to ona jest zdrowa tylko strasznie naiwna.

TheRockHbk napisał:
Niestety ale zapiera sie ze nie ma zadnej pożyczki mimo licznych rozmow, prosb itd.

Przekonaj ją, by założyła sobie konto w BIK i pokazywała Ci raport co jakiś czas. Tylko to płatna usługa.

Nie wszyscy pożyczkodawcy korzystają z usług BIK, szczególnie jeżeli chodzi o chwilówki.

Powrót