bobka2
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 118
hm czekam kto wie jak to jest ze spłata kredytu po żyjacym ,a nie splacajacym rodzicu?czy dzieci dorosłe i pracujace musza ten kredyt spłacić?bardzo prosze o porade bede bardzo wdzieczna
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzięki ,że poświeciłeś mi uwagę ,ąle te "inne"przypadki w tym watku to pytania o spłate kredytów po smierci kredytobiorcy/biorców/natomiast teściowa mojego syna ma sie dobrze i wcale nigdzie sie nie wybiera ,/i dobrze ,życze jej jak najlepiej/natomiast ,może jutro przestać słacac i w tym konkretnym wypadku nie ma mowy o żadnym spadku ,przyjecia go lub nie to to wiem ale co teraz?Gdyby własnie przestała spłacać to czxy bank nie zechce tej kwoty od dzieci?rafal_26 napisał:wystarczy przeczytać ten wątek OD PCZĄTKU, a się dowiesz
ok tak doczytałam się:brawo: ,kiedy rodzice zyją nie ma obowiązku splaty ich długów ,ale jaka jest podstawa prawna ?gdzie to pisze?rafal_26 napisał:wystarczy przeczytać ten wątek OD PCZĄTKU, a się dowiesz
bobka2 napisał:ok tak doczytałam się:brawo: ,kiedy rodzice zyją nie ma obowiązku splaty ich długów ,ale jaka jest podstawa prawna ?gdzie to pisze?
rex14_pl napisał:Hmm moze uspokoi cie to ze wierzytelnosc jest prawem podmiotowym wzglednym (skutecznym wobec scicle okreslonej osoby- dluznika)
Oczywiscie sa od tej zasady wyjatki ale z tego co czytalem ciebie nie dotycza jak narazie![]()
Tak chyba nie będzie do końca życia ?aiksu8 napisał:możliwe jest zajęcie przez komornika
nie pracuję ani nie mam żadnych dochodów
A będzie Pan mógł spokojnie patrzeć na to jak np. komornik będzie eksmitował rodziców do noclegowni ?aiksu8 napisał:Tak, ale czemu ja ? To nie mój dług.