dlugi w UK

• Autor wątku Autor wątku iwamaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwamaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !!! Jestem w Anglii juz od ponad 4 lat przyjechalam tutaj z dzieckiem do meza ,pracuje a dziecko uczeszcza tu do szkoly ,moj maz rowniez pracowal do pewnego czasu az zaczelo sie miedzy nami wszystko psuc ,mielismy wspolne konto w banku ale postanowilam zalozyc wlasne poniewaz bral pozyczki a ja o tym nie wiedzialm.Kilka tygodni temu bylam na urlopie i po przyjezdzie z niego on sie wyprowadzil i wrócil do Polski nie mówiac mi o tym ze nabral telefonow na abonament i jakies karty kredytowe a teraz martwie sie tym ze to ja bede musiala to wszystko splacac . Chcialabym sie dowiedziec czy w UK odpowiada sie za to co robi drugi malzonek czy bede musiala to wszystko splacac jesli jestm w UK i chce tu zostac i pracowac?Zglosilam sie teraz ze jestem samotna matka ze nie zyje juz z mezem wiec czy bede obciazona tym co on narobil?Prosze o pomoc .

Przyznam szczerze, ze nie wiem jak to wyglada prawnie tutaj. Ale proponuje Ci isc do Citizen Advice Bureau, tam Ci udzielą odpowiedniej porady i pomocy, włącznie z napisaniem odpowiednich pism. Oto ich strona,Citizens Advice - the charity for your community po post codzie odnajdziesz biuro w swojej okolicy. Jesli nie znasz dobrze jezyka, dadza Ci rowniez tlumacza.
Pozdrawiam

Powrót