P
PanZproblemem
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Na wstępie chciałem napisać że minęło już kilka miesięcy od egzekucji komorniczej, dowiedziałem się ostatnio że nałożono na mnie wraz z oplatami komorniczymi około 30 tyś zł długu za mieszkanie w którym nie przebywałem od 19 roku życia jednak do 23 roku życia byłem w nim zameldowany, najemca jest moja matka a wlascicielem zarząd zasobów komunalnych. Wiem już ze zameldowanie jest prawnie domniemaniem przebywania w danym miejscu. Mnie jednak tam nie bylo, nie mam jednak możliwości udowodnienia tego poprzez jakiekolwiek dokumenty gdyż mieszkałem u dziewczyny wiec zadnego najmu ani umowy nie było. Ponadto czytalem że dlugi za mieszkanie można naliczac za okres 3 lat. Po krotkim obliczeniu doszedlem do wniosku iz nierealne jest wyliczenie kwoty wspomnianej wczesniej z okresu 3 lat. Mam wrazenie że jest to naliczone od osiagniecia pełnoletnosci przeze mnie. Pierwsze pytanie brzmi czy to legalne? skoro wedlug mojej wiedzy powinno byc to naliczone jedynie za te 3 lata. Drugie pytanie to jak bronic sie przed tym długiem? skoro nie mialem świadomości że mama nie płaci za mieszkanie i nie przebywalem w nim a jedynie odwiedzalem to miejsce kilka razy w tyg. Proszę o poradę gdyż jestem w kropce a nie chce spłacać długu który nie ja wygenerowalem