Długotrwała praca w zastępstwie

• Autor wątku Autor wątku raf2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raf2

Użytkownik
Odpowiedzi
142
Witam wszystkich,
Mam taki problem w pracy że jestem z osobą wyznaczona na zastępstwo w przypadku nieobecności np. Pani X. Pani X jest chroniona niecałe 4 lata do emerytury i często przebywa na L4 nawet do 180 dni. Pracodawca nie widzi żadnego problemu gdyż tylko ja prowadzę jej zastępstwo co wiąże się z nadgodzinami i przeciążeniem obowiązkami. Ostatnio doszedł również problem z wzięciem urlopu.
Poradźcie coś, zwolnienie się nie wchodzi w grę.

Prawem pracodawcy jest możliwość wyznaczenia za osobę nieobecną zastępstwa i polecanie pracy w nadgodzinach
Ty masz prawo wystąpić do pracodawcy o podwyżkę , lub premie
Masz urlop na żądanie 4 dni , + 2 dni siły wyższej

O świetny pomysł. Jak takie pismo miałoby wyglądać tzn. treść? Uzasadnienie to wiadomo

Złożyłem pismo ale pracodawca milczy. Co mogę dalej?

Pdbijam temat. Bo chyba zaczęły się rekcje odwetowe tj. obniżył premie nie dużo kilka złotych zlecił wykonać szybko 1 zadanie. Złożyłem ponaglenie ws podwyżki

raf2 napisał:
zwolnienie się nie wchodzi w grę.
Nic w takiej sytuacji raczej nie można ci podpowiedzieć
Możesz spróbować sie bronić brakiem kwalifikacji, co jest wątpliwe skoro do tej pory to robiłeś, wykonywać prace na zastępstwo sporo wolniej. Swoje działanie musisz przemyśleć żeby za bardzo nie podpaść swojemu pracodawcy.
Najlepiej jednak jak porozmawiasz z przełożonym aby to on wystąpił o większą kasę dla ciebie

Wystapiłem o kasę do zarządu spółki , z nim nic nie da się zrobić gdyż jest uparty jak osioł. Chyba poskutkowało bo nie mam jeszcze odp. ale sprawy zadania przekazuje nowej osobie która nie ma umowy na stałe.

Powrót