dluznik nie jest zameldowany w domu rodzicow

• Autor wątku Autor wątku nickt333
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie ?:)
Co do poprzednich dwóch postów, same bzdury wyssane z palca.
Afera ciągnikowa... proszę Cię, kiedy to było ?
Jak gdzieś tam ksiądz okazał się pedofilem, znaczy to, że każdy kapłan nim jest ?
Jak facet zgwałcił kobietę, znęcał się nad nią, znaczy się, że Ty też jesteś takim zwyrodnialcem ?
Ochłoń. Wylewasz zbędne żale i to jeszcze bez żadnego poparcia w faktach.
nickt333 napisał:
Zaciekawilo mnie ,czy mozna cos zrobic ,by nie gnebic tych uczciwych ludzi
Tak, można, wystarczy wskazać faktyczne miejsce zamieszkania dłużnika. Wtedy Komornik tam się uda, nie do Was. Nie wiem w czym problem :)

nickt333 napisał:
a co powiesz na to, gdzie komornik zajmuje z konta ostatnie pieniadze dlzunikowi?on juz nie doprowadza tylko do bankructwa,ale do smierci glodowej, bo z czego ma zyc ten czlowiek, ktoremu komornik wyczyscil casle konto?

Istnieje kwota wolna od zajęcia, tak więc komornik nie wyczyści całego konta.

creeper1989 napisał:
Istnieje kwota wolna od zajęcia, tak więc komornik nie wyczyści całego konta.

czy mozesz podac podstawe prawna, ktora zabrania komornikowi zajac konto dluznika i wyczyscic je do zera?

Kanas napisał:
Tak, można, wystarczy wskazać faktyczne miejsce zamieszkania dłużnika. Wtedy Komornik tam się uda, nie do Was. Nie wiem w czym problem :)

a dlaczego mam wskazywac miejsce zamieszkania?to nie mi za to placa, tylko komornikowi,wiec niech sobie szuka sam.

nickt333 napisał:
czy mozesz podac podstawe prawna, ktora zabrania komornikowi zajac konto dluznika i wyczyscic je do zera?

Wykaz odrobinę własnej inicjatywy i poszukaj u wójka google. Okreslenie, ktore ci interesuje to "kwota wolna od zajęcia"

creeper1989 napisał:
Wykaz odrobinę własnej inicjatywy i poszukaj u wójka google. Okreslenie, ktore ci interesuje to "kwota wolna od zajęcia"

dokladnie , poczytaj sobie,a przekoansz sie,ze moze zabrac wszystko z konta, chocby wowczas ,gdy pracownik otrzymuje wynagrodzenie z umowy zlecenia,wiec opowiadasz bajki z mchu i paproci

Kanas napisał:
Przecież odszukał, u Ciebie :)

och,ale zartownis z ciebie. widze ,ze jestes doskonaly we wszystkim i wszystko wiesz najlepiej.zatrudnij sie jako jasnowidz do pionu kryminalengo w policji

nickt333 napisał:
dokladnie , poczytaj sobie,a przekoansz sie,ze moze zabrac wszystko z konta, chocby wowczas ,gdy pracownik otrzymuje wynagrodzenie z umowy zlecenia
Proszę nie wypisywać tak totalnych bzdur. Komuś mogą bardzo zaszkodzić te brednie !!!
Czym innym jest zajęcie wynagrodzenia z tytułu umowy o pracę, czy też umowy zlecenie, czym innym jest zajęcie rachunku.
Odsyłam choćby do art 54 Prawa Bankowego.
Powiem Ci szczerze, że gdybym był Adminem, to nawet nie ostrzeżenie, ale z miejsca ban za takie totalne wypisywanie głupot :)

Ta rozmowa zaczyna być coraz bardziej kuriozalna. Ja się już z niej wypisuje, bo poziom bzdur i absurdu przekroczył juz krytyczny dla mnie poziom i aby teraz sprostowac wszystko trzebaby przepisać pół KPC

Kanas napisał:
Proszę nie wypisywać tak totalnych bzdur. Komuś mogą bardzo zaszkodzić te brednie !!!
Czym innym jest zajęcie wynagrodzenia z tytułu umowy o pracę, czy też umowy zlecenie, czym innym jest zajęcie rachunku.
Odsyłam choćby do art 54 Prawa Bankowego.
Powiem Ci szczerze, że gdybym był Adminem, to nawet nie ostrzeżenie, ale z miejsca ban za takie totalne wypisywanie głupot :)

a ja powiem tobie szczerze,ze to forum jest ,by uzyskiwac jakies informacje, porady i jesli ktos popelnia bledy, to wlasnie znalazl sie po to ,by ktos go o tym uswiadomil. szkoda,ze ty masz inne zdanie na ten temat i dobrze ,ze nie ejstes adminem,bo pewnie zostalo by tu zaledwie kilka osob

nickt333 napisał:
a ja powiem tobie szczerze,ze to forum jest ,by uzyskiwac jakies informacje, porady i jesli ktos popelnia bledy, to wlasnie znalazl sie po to ,by ktos go o tym uswiadomil
Cały problem w tym, że Ty w ostatnich postach nie zadajesz pytań, tylko oceniasz, wypisujesz totalne głupoty nawet nie wiem skąd zasłyszane i do tego innym zarzucasz opowiadania bajek z mchu i paproci :)

Zatem jak widać temat wyczerpał się merytorycznie. Zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót