Dłużnik spółka zo.o ucieka z majatkiem

• Autor wątku Autor wątku aktor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Masz rację trochę za emocjonalnie i za szybko podszedłem do sprawy ale 2,5 roku walki dają o sobie znać. Dzięki za bardzo cenne rady!!!

aktor napisał:
ale 2,5 roku walki dają o sobie znać.
Pocieszę Pana - podstawie mojego doświadczenia : musi się Pan przygotować na znacznie dłużej.

PS
Jakby coś - proszę pisać.

Czy możecie poradzić kto z Warszawy lub okolic pomoże mi w sprawie pozwu przeciwko członkom zarządu spółki zo.o ( 299 ksh) po bezskutecznej egzekucji. Nie chcę popełnić gafy bo będę się latami ciągał po sądach. Owa spółka działa z prawnikiem i przedłuża wszystko w nieskończoność więc jak się potknę to niechybnie upadnę:o mój adres e mail aktor@op.pl

Pozdrwiam

Jestem w szoku.
Ten kraj pod względem prawnym to jakiś absurd.
Najpierw
1) zginęły moje akta u komornika na 2 miesiące. Jak się znalazły to:
2) komornik wystawił pismo z dnia 4 czerwca ( informację ) że zadał pytanie Cepik-owi a ja dowiedziałem się że zrobił to ale dopiero 18 lipca ( sekretarka się wygadała ). Mój dłużnik bawi się a ja już mam dość. To patologia która powoduje że ma ochotę przejść na ciemną stronę mocy i też robić oszustwa.

Po raz pierwszy zetknąłem się z prawem polskim ale myślę sobie że ktoś ma potężne interesy aby tak właśnie było w tym kraju. Biorą cię na przetrzymanie ile wytrzymasz i kiedy pękniesz.
Jeśli studenci to czytają to zróbcie coś na przyszłość aby to usprawnić.
Może powinien być jeden urząd który scalałby wszystkie informację o przedsiębiorcach.

Pozdrawiam

Witam,
Na mocy art. 299 ksh pozwałem członka zarządu ( prezesa ) do odpowiedzialności gdyż z majątku spółki zoo nie udało się zaspokoić mojej wierzytelności
Czy mogę także pozwać wspólników którzy nie są członkami zarządu do wysokości wartości udziałów?

Pozdrawiam

Dziękuję.
Jeśli otrzymam Nakaz Zapłaty wystawiony na członka zarządu to jak długo zachowuje on swoja moc prawną. Chodzi mi o to jak długo musiałby sie migać członek zarządu aby sprawa się przedawniła???

Z zasady 10 lat, ale wniosek do komornika przerywa bieg terminu przedawnienia, po przerwaniu termin biegnie od nowa - nakaz może się ,,nigdy" nie przedawnić.

Złożyłem pozew w którym na mocy art.299 ksh pozwałem członka zarządu. Prawnik zajmujący się ta sprawą powiedział że wysokość opłaty za ten wniosek przyjdzie mi poczta. Zatem nie wpłacałem żadnej kwoty przy złożeniu pozwu w Sądzie. To był listopad 2009r. Do tej pory nic nie otrzymałem z Sądu. Czy powinienem to jakoś inaczej załatwić ???

Pozew składałeś sam czy składał pełnomocnik?

Sam składałem pozew w Sądzie.

W tym sensie, iż kto podpisał pozew?

A to po cholere taki prawnik skoro nie wie jaka jest opłata od pozwu.

C.D Oszustwa spółki z o.o

Zdobyłem informację że powstały kolejne dwie spółki zo.o ( założone przez te same osoby ) z siedzibą w jednym miejscu czyli w mieszkaniu w bloku. Różne nazwy i numery KRS czy to zgodne z prawem ???

Powrót