dni wolne podczas stazu

• Autor wątku Autor wątku katk5341
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

katk5341

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam zaczełam staz od 4 lipca i mam pytanie kiedy moge 2dni wolnego odebrac które mi przyluguje za 30 dni kalendarzowych po 4sierpnia czy juz od 1 sierpnia nie wiem jak policzyc

Najwcześniej 4 sierpnia - wtedy upłynie dokładnie 31 dni kalendarzowych.

30 dni mija 2 sierpnia, zatem prawo do pierwszych dni wolnych będzie przysługiwać od 3 sierpnia.

Witam. Staż zaczęłam 15 listopada a kończę 30kwietnia. Ile przysługuje mi dni uropu? 10 czy 11? Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
10 dni.

Zgodnie z

DNI WOLNE

W trakcie staży stażyście przysługują 2 dni wolne za każde 30 dni odbytego stażu. W te 30 dni wlicza się nie tylko dni fizycznej obecności na stażu, ale również dni wolne od pracy np. sobota, niedziela, święta.
Niedopuszczalne jest wykorzystywanie dni wolnych „na zaś” tzn. przed nabyciem do nich prawa. Wyjątek stanowi tylko ostatni miesiąc stażu, kiedy to organizator obowiązany jest udzielić dni wolnych przed upływem terminu zakończenia stażu.
Organizator stażu na wniosek stażysty ma obowiązek udzielić dni wolnych. Jednakże każdy dzień wolny należy z organizatorem stażu odpowiednio wcześniej uzgodnić.

Czyli dobrze rozumię że przysługuje mi 10dni urlopu? Z góry dziękuję za odpowiedz

Powrót