Do Eliss

• Autor wątku Autor wątku anetaw730
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
anetaw730

anetaw730

Użytkownik
Odpowiedzi
107
Witaj Eliss
Po przeczytaniu dziesiątek postów,odpowiedzi na nie i wiele artykułów dotyczących zasiłków z U.K. wzbogaciłam swoją wiedzę lecz nie na tyle aby mieć pewność.
Czy istnieje coś takiego jak świadczenia z tytułu orzeczonej niepełnosprawności dziecka z U.K.?
Ile ono wynosi na obecną chwilę?

Witaj ja z dziećmi mieszkamy w Polsce,natomiast ex w U.K.

Podepne sie pod temat poniewaz tez mam pytanko do Eliss.
Z niewiadomych mi powodow nie wyplacono mi CHB za miesiac IV'10 i co powinnam teraz zrobic? Chce zaznaczyc ze moje dziecko skonczylo 16 lat ale wedlug angielskich przepisow jesli dziecko skonczy 16 lat po 30 wrzesnia nalezy sie owy zasilek do wrzesnia nastepnego roku! A decyzje o przyznaniu CHB otrzymalam w styczniu b.r. Po drugie nie dostalam zadnego druku do wypelnienia odnosnie daleszej edukacji mego dziecka,myslalam nawet ze to wstrzymanie zasilku jest zalezne ale patrzac na kalendarz to jest jeszcze troche czasu do wrzesnia.No i przyznam szczerze nie wiem co dalej?Prosze o odpowiedz

Jak tylko dziecko skonczylo 16 lat nalezalo do nich zadzwonic i poinformowac ich o dalszej edukacji . W kwietniu skonczyl sie rok podatkowy. Prosze zadzwonic do ChB help line i poinformowac ich o jezeli dziecko nadal sie uczy.

Dziekuje za odpowiec,ale nawet jeli bym ich nie powiadomila o dalszej nauce syna to powinni mi placic do konca sierpnia,moim skromnym zdaniem.Ale zrobie tak jak mi podpowiadasz i czym predzej wysylam do nich inforamcje online ze dziecko nadal sie uczy i bedzie uczyc.Jeszcze raz serdeczne dzieki

. We'll usually keep paying Child Benefit from the date your child leaves relevant education or training until the week that includes the earliest of these dates:

* the last day of February
* 31 May
* 31 August
* 30 November

Payments will usually stop on the following Monday.

Sometimes, we'll stop Child Benefit payments earlier, for example if your child is 16 or over and starts working for 24 hours or more a week or starts getting benefits. You can find more information about these situations below.

Powrót