do nurek68

• Autor wątku Autor wątku prawy007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

prawy007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
masz wspanialy profil pat78. Z tematu "jak zwolnic sie z pracy" jasno wynika
jak kombinuje. Zatrudnila sie bedac w ciazy, aby uzyskac swiadczenia. Obecnie kombinuje jak sie zwolnic/ byc zwolniona/ aby dalej ciagnac pomoc socjalna.
Nie interesuje ja obywat. niemieckie co by ulatwilo jej szukanie pracy, tylko paszport aby poleciec do usa. Chyba starczy.

pozdrawiam

przepraszam, ale nie rozumiem o co ci chodzi. mam ja zablokowac? zglosic na policje? to co ktos "kombinuje" to nie moja sprawa, czy chce uzyskac jakies swiadczenia, czy chce wyjechac na inny kontynent w swietle prawa, to mnie nic do tego. to jest forum na ktorym mozna uzyskac pierwsza porade i wskazowki dotyczace problemu.
jesli cie to meczy, ze pat chce cos uzyskac i wyjechac to zglos to odpowiednim sluzbom.
osobiscie znam przypadki wiekszych naduzyc zarowno w polsce jak i zagranica ale wszystko dzieje sie zgodnie z prawem.

nurek
dzięki hi hi widzę prawy007 ma jakieś problemy nie wie do czego służy forum ani nie potrafi korzystać z opcji priv ani nie potrafi czytać dokładnie co jest napisane i wszczyna jakieś bezsensowne wywody :)
może sama zgłoszę się na policje, albo do kompetentnego urzędu co?tylko co powiedzieć chce się zwolnic z pracy bez mojej winy to jest przestępstwo? Zwalniam się bo nie chce być przeciętnym robolem w fabryce dostane wyrok za to ze mam inne plany?
Ludzie są naprawdę zabawni.Najbardziej tacy co to nie zajmują się sobą tylko wtrącają się w czyjeś życie.Szkoda slow.
Nurek ta rozmowa zaczyna zmierzać w takim kierunku, ze Twój cytat w tym przypadku zaczyna nabierać znaczenia.

znam tez takie przypadki by dostać świadczenia w Niemczech brano szybko ślub i to w zaawansowanej ciąży :) , i co przestępstwo? zgłosić władza czy jak? albo wiedząc o swoim zwolnieniu z pracy przeciągało się okres zatrudnienia choroba a tym samym naciągało się ubezpieczalnie, a w tym czasie siedziało się w Pl albo ukrywa się swoje zarobki czy inne przekręty praca na czarno itd. To wszystko z bliskiego otoczenia i co zrobić z takimi?niech sie nimi zajmuja odpowiedni ludzie czy urzędy:)

Nurek przepraszam jeśli zostanę zbanowana zrozumiem, ale prawy ma takie głupkowate uwagi

prawy007
sorry, ale praca sprzątaczki czy robola przy prasie to nie było nie jest i nie będzie moim marzeniem i pracowałam trochę wcześniej zanim zaszłam w ciąże, ale co to Cie obchodzi? Piszesz książkę o mnie czy jak?Pytania na forum nie są zabronione po to one są by uzyskać poradę .Sama zapracowałam na swoje ubezpieczenie i wszelkie prawa tutaj nie musiałam się z niczym spieszyć i ślub brać bo dziecko w drodze np. to chyba lepiej, ze miałam swój plan zaczepienia jakikolwiek on był niż siedzieć i korzystać tylko ze świadczeń po mężu. Pomoca byli i sa dla mnie i mojej Rodziny moi RODZICE i jeżeli planuje zwolnienie to czy to znaczy ze zaraz trzeba iść na socjalne, a może sam z tego korzystasz i obawiasz się, ze będzie mniej dla Ciebie?Nie musisz się bać póki co mam jeszcze męża i jego prace i moje ambicje sa troszkę bardziej wygórowane niż życie na socjalu! Sorry ale człowieku w jakich kategoriach ty myślisz? Wypowiadasz się jakbyś znal plany drugiego człowieka troszeczkę sie zastanów nad soba i swoimi osadami.
a paszport niemiecki potrzebny mi do lepszej pracy? w jakim świecie Ty żyjesz?przecież to nie PRL :) dobra prace można poszukać i bez takowego.
i czy wakacje w USA sa zabronione? Ty masz jakiś problem czy jak?
jest takie dobre powiedzenie, które akurat dobrze by było gdybyś sobie zapamiętał
Łatwo wskazać na kogoś palcem mówiąc – ON czy ONA !!! Wskazując jednak palcem na drugiego zauważmy, że pozostałe trzy palce wskazują na Ciebie.

pozdrawiam

Uwazam,ze temat wogole nie powinien znalezc sie na naszym forum - zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót