nurek
dzięki hi hi widzę prawy007 ma jakieś problemy nie wie do czego służy forum ani nie potrafi korzystać z opcji priv ani nie potrafi czytać dokładnie co jest napisane i wszczyna jakieś bezsensowne wywody
może sama zgłoszę się na policje, albo do kompetentnego urzędu co?tylko co powiedzieć chce się zwolnic z pracy bez mojej winy to jest przestępstwo? Zwalniam się bo nie chce być przeciętnym robolem w fabryce dostane wyrok za to ze mam inne plany?
Ludzie są naprawdę zabawni.Najbardziej tacy co to nie zajmują się sobą tylko wtrącają się w czyjeś życie.Szkoda slow.
Nurek ta rozmowa zaczyna zmierzać w takim kierunku, ze Twój cytat w tym przypadku zaczyna nabierać znaczenia.
znam tez takie przypadki by dostać świadczenia w Niemczech brano szybko ślub i to w zaawansowanej ciąży

, i co przestępstwo? zgłosić władza czy jak? albo wiedząc o swoim zwolnieniu z pracy przeciągało się okres zatrudnienia choroba a tym samym naciągało się ubezpieczalnie, a w tym czasie siedziało się w Pl albo ukrywa się swoje zarobki czy inne przekręty praca na czarno itd. To wszystko z bliskiego otoczenia i co zrobić z takimi?niech sie nimi zajmuja odpowiedni ludzie czy urzędy
Nurek przepraszam jeśli zostanę zbanowana zrozumiem, ale prawy ma takie głupkowate uwagi
prawy007
sorry, ale praca sprzątaczki czy robola przy prasie to nie było nie jest i nie będzie moim marzeniem i pracowałam trochę wcześniej zanim zaszłam w ciąże, ale co to Cie obchodzi? Piszesz książkę o mnie czy jak?Pytania na forum nie są zabronione po to one są by uzyskać poradę .Sama zapracowałam na swoje ubezpieczenie i wszelkie prawa tutaj nie musiałam się z niczym spieszyć i ślub brać bo dziecko w drodze np. to chyba lepiej, ze miałam swój plan zaczepienia jakikolwiek on był niż siedzieć i korzystać tylko ze świadczeń po mężu. Pomoca byli i sa dla mnie i mojej Rodziny moi RODZICE i jeżeli planuje zwolnienie to czy to znaczy ze zaraz trzeba iść na socjalne, a może sam z tego korzystasz i obawiasz się, ze będzie mniej dla Ciebie?Nie musisz się bać póki co mam jeszcze męża i jego prace i moje ambicje sa troszkę bardziej wygórowane niż życie na socjalu! Sorry ale człowieku w jakich kategoriach ty myślisz? Wypowiadasz się jakbyś znal plany drugiego człowieka troszeczkę sie zastanów nad soba i swoimi osadami.
a paszport niemiecki potrzebny mi do lepszej pracy? w jakim świecie Ty żyjesz?przecież to nie PRL

dobra prace można poszukać i bez takowego.
i czy wakacje w USA sa zabronione? Ty masz jakiś problem czy jak?
jest takie dobre powiedzenie, które akurat dobrze by było gdybyś sobie zapamiętał
Łatwo wskazać na kogoś palcem mówiąc – ON czy ONA !!! Wskazując jednak palcem na drugiego zauważmy, że pozostałe trzy palce wskazują na Ciebie.
pozdrawiam