doba a 3 doby, mandat, odwołanie :(

• Autor wątku Autor wątku foch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

foch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Cześć, a ja mam pytanie czy jak wam się wydaje mam szanse wygrać odwołanie od mandatu wdk, za to,że jechałam pociągniem z ważnym biletem, ale 3 dniowym, choć można tylko dobowym, 30-dniowym, 90-dniowym. WKd jechałam 2 raz w życiu, dostałam normalny mandat(!), a na stacji Opacz oraz w samym pociągu WKD nie było żadnej informacji odnośnie tak zwanego "wspólnego biletu" ANI JEDNEJ. o tym,że jest wspólny bilet dowiedziałam się z ogłoszenia na jakimś przystanku w Warszawie, nawet na str. ZTM jest napisane:
"
Osoby korzystające z biletów okresowych ZTM 30- i 90-dniowych miejskich i sieciowych (z wyłączeniem biletów na jedną linię) kodowanych na Warszawskiej Karcie Miejskiej oraz biletów dobowych ZTM (od 16.06), są uprawnione do przejazdów pociągami Kolei Mazowieckich oraz pociągami Warszawskiej Kolei Dojazdowej na obszarze m.st. Warszawy bez konieczności uiszczania dodatkowych dopłat."
bilet 3dniowy kosztuje 2 razy tyle co dobowy, w tej inf. nie jest napisane że obowiązują bilety TYLKO 1 dobowe.

nie chce płacić za dezinformacje tak naprawdę, bo co to za różnica 3doby a 1!!

Może się mylę, ale wydaje mi się, że bilet dobowy, to właśnie bilet 1-dobowy.
Jeśli tak by było, to szanse na uwzględnienie odwołania nie są wg mnie duże, ale ponieważ to praktycznie nic nie kosztuje, to czemu nie spróbować.
Opisz sytuację, tak jak tutaj (no może nieco mniej chaotycznie :) ), napisz że byłaś przekonana że bilety z ZTM są honorowane przez WKD, że czytałaś regulamin, tylko nie zwróciłaś uwagi na ten mały szczegół. Możesz dodać, że zawsze kupujesz bilet, że nigdy nie zostałaś ukarana ...

Już bym uwzględnił tą reklamację. :D

Powodzenia! :)

dzięx
oczywiste ( a przynajmniej tak się wydaje), że gdyby nie mieli jakichś podstaw to by mi nie wlepili kary, ale.... chyba jest szansa,
a wiesz może, jak to jest dalej, aby odwołali moje odwołanie, muszą je czymś "przebić"? czy po prostu nie bo nie?

Jeżeli pytasz czy będzie jakieś uzasadnienie, to przypuszczam że tak.
Przy drugim odwołaniu od negatywnie rozpatrzonego najczęściej jest zwykła informacja o podtrzymaniu stanowiska.

Powrót