L
lisek91
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam problem sprzedałem słomę firmie produkującej brykiet prowadzę gospodarstwo słomę miałem z własnych i dzierżawionych pól. Miałem zakontraktowaną te słome z firma. Firma określiła płatność w terminie 45dni także wystawiłem faktury i czekam za pieniędzmi juz ponad 100dni. Mam ciężką sytuacje zbliża się wiosna trzeba ruszać w pole. Wystawiłem 7 faktur za tą słomę łącznie na kwote 45 tys zł. Kiedy mineły terminy płatności wszystkich faktur poprosiłem prawnika o wysłanie ponaglenia w sumie 3 razy. Firma zaczeła płacić najmniejsze faktury przez cały grudzień 2014 spłącili 4 faktury na kwote 10 tys zostały mi trzy faktury na kwote 35 tys. Mam kontakt z księgowa tej firmy i mówi ze wszystkie zostana zapłacone lecz caly styczeń nic nei przyszło nie chce wchodzić w koszty i sąd chciałbym wystawić ten dług na stone lista-długów.pl może wkońcu zmobilizują sie i zapłaca czy to zrobię legalnie i czy ktoś wystawiał dlugi na tą strone? Przepraszam ze może nie estetycznie to wszystko napisałem. Proszę o jakąs odpowiedź pozdrawiam