Dodatek za znalezienie pracy

• Autor wątku Autor wątku ang.pop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ang.pop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy przysługuje mi dodatek pieniężny z urzędu pracy za to, że sama sobie znalazłam pracę? Nie pobieralam ani nie pobieram żadnych zasiłków z urzędu pracy (a byłam bezrobotna 2 lata) wczoraj podpisałam umowę (zlecenie) na rok. 8 stycznia powinnam się stawić na podpis także pójdę zanieść im umowę ale ciekawi mnie jak to jest z tym dodatkiem? wiem, że kiedyś za to, że ktoś sam sobie znalazł pracę taki dodatek przysługiwal a jak to jest teraz??

Przysługuję osobie zarejestrowanej w PUP i otrzymująca zasiłek dla bezrobotnych.
W Twoim przypadku nie przysługuje.

Witam, pracowałem do końca zeszłego roku przez agencję pracy tymczasowej w firmie A, umowe miałem do 31.12.2015r. Od 1 do 31.01.2016 r, pracowałem dalej dla firmy A tylko że moja agrncja pracy tymczasowej zmieniła nazwę (miałem miesięczną umowę). Od 1.02.2016 przechodzę już pod firme A i będę pracował już na normalnej umowie o pracę. I moje pytanie jest takie czy jeżeli bym się teraz zarejestrował jako bezrobotny (przepracowałem rok w okresie ostatnich 18 miesięcy) przedsatawiając swiadectwa pracy z firm tymczasowych, a nastepnie za 4-5 dni wyrejestrował się i przedstawił umowę już z firmą A to czy mogę starać się o dodatek aktywizacyjny jako że sobie sam znalazłem pracę. W umowach niby nie będę miał przerwy, ale umowa ze stycznia ustała z dniem do jakiego była zawarta. Proszę o odpowiedz ludzi którzy znają się i mają jakieś doświadczenie w tej branży.

Powrót