Dofinansowania - Urząd Pracy

• Autor wątku Autor wątku Kokossek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kokossek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. W 2011 roku byłem na stażu półrocznym na w szkole. Dofinansowanie z UE - Kapitał Ludzki. Teraz znalazłem pracodawcę, który chciałby mnie zatrudnić na podstawie dofinansowania do stanowiska pracy. Po rozmowach w UP dowiedziałem się , że nie jest to możliwe ponieważ już raz było brane na mnie dofinansowanie. Czy jeśli stracę status bezrobotnego i na nowo zarejestruje się po 4 miesiącach to nadal nie będę miał takiej możliwości?

Co dokładnie znaczy "już raz było brane na mnie dofinansowanie"?
Podejrzewam, że nie jest to problem do rozstrzygnięcia na forum.
Nie wiemy:
- o jakim programie w roku 2011 mówisz, a jakim teraz (chodzi o rodzaj/nazwę programu aktywizacji),
- z jakich środków program był finansowany wtedy, a z jakich miałby być teraz,
- czy oba programy (ten w 2011 i teraźniejszy) będą finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach tego samego projektu,
- jaka jest twoja sytuacja na rynku pracy (wiek, wykształcenie, kwalifikacje, doświadczenie zawodowe, okres pozostawania bez pracy itp.)... i wielu innych rzeczy, które mogą mieć wpływ na skierowanie cię na daną formę aktywizacji, a o których my tu na forum wiedzieć nie będziemy. Po rzetelną informację muszę cię zatem odesłać do twojego PUP.
Biorąc powyższe pod uwagę na ostanie twoje pytanie zmuszona jestem odpowiedzieć: nie wiem.

Ostatnia edycja:
Powrót