Dofinansowanie na licencje dla uczniów, którzy chcą pracować

• Autor wątku Autor wątku Ktoś007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Ktoś007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,

jestem uczennicą szkoły średniej, która interesuje się grafiką.
Chciałabym zacząć w przyszłości (ale niedalekiej, gdy jeszcze będę się uczyć) pracować na umowę o dzieło (mogę podpisywać nawet będąc niepełnoletnią). Wtedy potrzebuję już programu z licencją komercyjną.
Jak wiadomo uczniom raczej trudno zdobyć parę tysięcy złotych (zakładając nawet, że nie są pełnoletni) na licencje, stąd moje pytanie - czy są jakieś możliwości na dofinansowanie zakupu odpowiedniego oprogramowania, albo rozłożenie na raty itp?

Wiem, że w tamtym roku była akcja, że PS CS3 dla uczniów i studentów był po 175zł i teoretycznie była możliwość upgrade'u do komercyjnej wersji, jednakże już to jest nieaktualne.

Czy jest w tej chwili jakieś wyjście z syt. gdy chciałabym rozpocząć pracę np. z nowym rokiem?

PS: Mam nadzieję, że odpowiedni dział.

Witam,

1. może Pani poszukać jakiegoś bezpłatnego programu graficznego (typu GIMP) z licencją na wykorzystanie komercyjne. Oczywiście, ich możliwości w stosunku do np. PS są ograniczone, ale na początek pracy mogą być może wystarczające. A jak Pani uzbiera Pani trochę środków zakupi Pani profesjonalny produkt

2. na raty, pomimo pełnoletności, może mieć Pani problemy, jeśli nie będzie Pani miała stałego źródła utrzymania...

3. jeśli jest wersja dla studenta lub ucznia, to do wersji komercyjnej rozszerzyć się można pewnie zawsze, ale też trzeba wtedy odpowiednio dopłacić.

3. jeśli będzie Pani absolwentką to są różne programy wspierania przedsiębiorczości w gminach np. bezzwrotne dotacje - ale tu trzeba założyć działalność gospodarczą.

dofinansowanie zakupu odpowiedniego oprogramowania, albo rozłożenie na raty itp?
Nie ma takiego dofinansowania dla uczniów, chyba że prywatny sponsor.

Witam ponownie,
dziękuję bardzo za odpowiedź, niestety jest tak jak myślałam.
W takim razie uzbieram środków trochę i zakupię program.
Dziękuję i pozdrawiam.

Powrót