Dofinansowanie na prawo jazdy kat D z urzędu pracy

• Autor wątku Autor wątku daemon181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daemon181

Użytkownik
Odpowiedzi
144
Cześć czy jest możliwe aby to urząd pracy dofinansowal mi prawo jazdy na autobus gdy jestem zarejestrowany jako bezrobotny a chciałabym mieć prawo jazdy na autobus bo w sytuacji w której jestem aktualnie nie jest możliwe żebym zrobił je z własnej kieszeni. Proszę o odpowiedzi

możliwe ale jak odpowiednio uzasadnisz (chciałby to za mało) i UP będzie posiadał odpowiednie środki.
W UP nie gryzą więc spokojnie możesz wykonać telefon i dopytać się o szczegóły, z pewnością zajmie to mnie czasu niż pisanie na forum

Odpowiednio tzn jak? Bo chciałbym ogólnie w przyszłości zostać kierowca autobusu zależy mi na tym

deklaracja zatrudnienia po ukończonym kursie bardziej przemówi do PUP niż Twoje chciałbym kiedyś

Tzn musial bym najpierw znaleźć pracodawce który by mnie zatrudnił w tym zawodzie czy jak?

być może Twój UP przyznaje środki na "chciałbym" ale nie bawimy się tu w zgaduj zgadulę a ja nie aspiruje do tytułu wróżki więc zrób to co napisałam wyżej i wówczas się dowiesz co musisz zrobić

Ale ja jestem w tym zielony nie znam się co muszę najpierw zrobić, nie wiem o co chodzi z tą deklaracja

więc może poproś rodziców niech z Tobą pójdą do UP skoro samodzielne wykonanie telefonu przekracza Twoje możliwości

Nie trzeba, zrozumiałem już, ale jutro i tak jadę się zarejestrować jako bezrobotny i przy okazji chce się zapytać o to

to świetnie bo w UP przyda się trochę asertywności

Mam nadzieję że będzie się dało

Powrót