Dofinansowanie sprzętu dla nauczycieli

• Autor wątku Autor wątku Ithilin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ithilin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Mam pytanie odnośnie dofinansowania "500+" dla nauczycieli, którzy kupili sprzęt, oprogramowanie lub usługi służące do realizacji nauki zdalnej.

W projekcie rozporządzenia są wyszczególnione przypadki, w których dofinansowanie nie przysługuje:
"1) nauczycielom przebywającym do dnia 7 grudnia 2020 r. na świadczeniu rehabilitacyjnym lub na urlopach: wychowawczym, dla poratowania zdrowia, macierzyńskim, rodzicielskim lub na warunkach urlopu macierzyńskiego;
2) nauczycielom przebywającym w dniu 7 grudnia 2020 r. na urlopie bezpłatnym trwającym nie krócej niż 14 dni;
3) nauczycielom, którzy do dnia 7 grudnia 2020 r. byli urlopowani lub całkowicie zwolnieni z obowiązku świadczenia pracy na podstawie ustawy z dnia 23 maja 1991 r. o związkach zawodowych (Dz. U. z 2019 r. poz. 263). "

Nie wiem czy przepisy mają zastosowanie w przypadku mojej osoby.

Od dnia 22 X przebywam na zwolnieniu lekarskim, kod B - ciąża, zostało ono przedłużone na chwilę obecną do 2 grudnia. Czy mogę skorzystać z dofinansowania?

Bardzo proszę o odpowiedź.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Skoro zostało zwolnienie przedłużone do 2 grudnia, to żadne z powyższych przesłanek nie będą miały zastosowania po 2 grudnia.

jacbelfer - dzięki za odpowiedź. Chociaż wg mnie to i tak nie ma tutaj "zwykłego" l4 wymienionego.
Zastanawiam się czy składać wniosek. Nie chcę się zbłaźnić. A sprzęt pod kątem zdalnej nauki kupiłam we wrześniu. A potem... wyszło jak wyszło :)

Nikt z Państwa nie ma potwierdzonych inf. w tym temacie?

Powrót