Dofinansowanie unijne a koronawirus

• Autor wątku Autor wątku Monika9012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika9012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich forumowiczów!
Przed epodemia koronawirusa dostałam pozytywna odpowiedź z urzędu pracy dotyczącą dofinansowania do działalności gospodarczej. Wyznaczono mi termin podpisania umowy na maj. Działalność mogę założyć dopiero po podpisaniu umowy z urzędem pracy. Dziś dzwoniłam do urzędu i powiedziano mi że najwcześniej za 2 miesiące będę mogła starać się o zawarcie umowy. Od złożenia wniosku ( 29.02) jestem osobą bezrobotna nie posiadająca żadnego dochodu. Aby otrzymać dofinansowanie nie mogę być zatrudniona ani nie mogę założyć działalności. Gdzie i do jakiej instytucji zgłaszać się po pomoc? Czy tarcza antykryzysowa obejmuje tak że osoby w mojej sytuacji?
Z góry dziękuję za wszela pomoc.

Ostatnia edycja:
Czy już masz założoną działalność i działa ona ponad rok? Jeśli tak to myślę, że śmiało możesz zgłaszać się o subwencje, ja zgłosiłem się kilka dni temu i już mam przelew na koncie, bardzo sprawnie to działa :)

Przedsiębiorca...czytałeś post wyżej czy tylko wszędzie wpisujesz jak cudowne jest to że dostałeś kasę?

mało osób wie jak złożyć wniosek, sam miałem z tym problemy, dlatego pokazuje forumowiczom, że to nic trudnego i że w Ogóle coś takiego istnieje, bo spotkałem się z sytuacją, że niektórzy nie wiedzieli, że taka pomoc istnieje.

Powrót