Dofinansowanie z PUP na DG - odwołanie

• Autor wątku Autor wątku xxwek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xxwek

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Po 3 latach pracy (na śmieciówce) w szkole językowej, nauczona doświadczeniem postanowiłam otworzyć swoje centrum językowe. Złożyłam dokumenty do PUP w moim mieście w celu otrzymania 19 tys. złotych na rozpoczęcie DG. Otrzymałam negatywną odpowiedź ponieważ według PUP:

* ukończone studia I stopnia na kierunku Administracja oraz ostatni rok II stopnia na kierunku Zarządzanie nie są związane z prowadzenie i zarządzaniem centrum językowym.

* 3-letnie doświadczenie w szkole językowej nie jest w ogóle brane pod uwagę, ponieważ praca była na umowę zlecenie

* we wniosku przedstawiłam 5 osób (lektorów), których zatrudniłabym zaraz po rozpoczęciu DG, ale UP to nie interesuje.

Czy można się w tej sytuacji odwoływać?

Tak w moim mieście walczy się z bezrobociem...

POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ

Odwołanie składa się w przypadku decyzji administracyjnej, a odpowiedź PUP-u nią nie jest. Złóż raczej pismo o ponowne przeanalizowanie wniosku oraz wzięcie pod uwagę Twojego dotychczasowego doświadczenia zawodowego. Nie wiem czy nie dołączyłabym do pisma listów intencyjnych od tych 5 lektorów jako dowód na to, że oni również wyrażają chęć współpracy.

No cóż, samo złożenie wniosku nie stanowi gwarancji otrzymania środków. Najwidoczniej na podstawie biznesplanu i innych treści we wniosku PUP stwierdził, że istnieje ryzyko, iż Twoja działalność nie przetrwa, dlatego nie chce rozdawać pieniędzy nieracjonalnie. Ale spróbuj złożyć to pismo... zawsze to jakaś szansa.

Ostatnia edycja:
Listy intencyjne były złożone i napisali że nie są brane pod uwage. Niestety z tego co udało mi się ustalić koleżanka z partii dyrektorki PUP prowadzi podobną DG.

xxwek napisał:
z tego co udało mi się ustalić koleżanka z partii dyrektorki PUP prowadzi podobną DG.
No i? Co to ma do rzeczy?

Ostatnia edycja:
To ze nikt u nas jeszcze nie dostał na te DG kasy;), a np. ostatnio przyznali znajomemu na handel e-papierosami hehe
Układ układziki i tyle w tym temacie..

Powrót