Dokument z PUP

• Autor wątku Autor wątku rudy19113
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rudy19113

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Na ostatniej wizycie w PUP otrzymałem " Kartę działań planowanych do samodzielnej realizacji w ramach indywidualnego planu działania" i moje pytanie brzmi czy w tej karcie muszę zebrać podpisy firm w których szukałem pracy?
Bardzo proszę o pomoc.

Dziwne, że do samodzielnej realizacji, z tego, co znalazłem w psz.praca.gov.pl to Indywidualny Plan Działania (IPD), to plan działań obejmujących podstawowe usługi rynku pracy wspierane instrumentami rynku pracy w celu zatrudnienia bezrobotnego lub poszukującego pracy.
IPD przygotowany jest przez doradcę klienta we współpracy z bezrobotnym lub poszukującym pracy.
Jeżeli jesteś zarejestrowanym bezrobotnym to twoje IPD zostanie przygotowane obowiązkowo nie później niż 60 dni od dnia ustalenia profilu pomocy.
Jeżeli jesteś osobą poszukującą pracy, doradca klienta może przygotować dla ciebie IPD w oparciu o uzyskane od ciebie informacje.

Dzięki za odpowiedź tylko nie oto mi chodziło. Moje pytanie brzmi czy w tym dokumencie mam zebrać wpisy od pracodawców u których szukam pracy?

Powrót