Dokumenty leza i sie kurza

• Autor wątku Autor wątku Cyo15092
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cyo15092

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam w sierpniu wysłałem do Sądu pozew o zapłatę sprawa jest wygrana w 100% i powinna odbyć w na posiedzeniu niejawnym mam dostęp do akt sprawy przez Portal Informacyjny Sądów i z niego wynika ze 4 miesiące temu po losowaniu Sędziego przedłożono mu dokumenty i nic dalej w mojej sprawie nie zrobiono trochę to dziwne dla mnie może moje dokumenty sie zgubiły? Nr jaki nadano sprawie to 300+/23 wiec przez te 4 miesiące mogło wpłynąć kolejne 200 spraw a sędzia raczej nie podejmuje decyzji w sprawach po tak długim czasie nie wysłano odpisu oskarżonemu nic kompletnie zero :(

Nazwa: przedłożono akta sędziemu/asesorowi z pismem procesowym
Data: 31.08.2023
Nadawca:
Sekretariat Nazwa dokumentu:

Nazwa: przedłożenie akt sędziemu z wydrukiem z bazy PESEL/KRS
Data: 28.07.2023
Nadawca: Sekretariat
Nazwa dokumentu:

Nazwa: Wyznaczenie sędziego
Data: 27.07.2023
Nadawca: Przewodniczący wydziału

Ostatnia edycja:
Skoro piszesz o pozwie i oskarżonym, mniemam, że nie nie korzystałeś z pełnomocnictwa profesjonalnego prawnika.
Byłbym ostrożny z szacowaniem szans wygranej. 100% to w filmach, w życiu liczą się niuanse i szczegóły.

Jako, że nie ma żadnego pytania zasługującego na odpowiedź, odpowiem na jedyne zadane.
Dokumenty się nie zagubiły, sprawa czeka w kolejce.

Sąd to nie piekarnia wszystko zależy od wydziału u mnie w mieście sekcja nieprocesowa to czas oczekiwania to do 6 miesięcy, cywilny i egzekucyjny nawet do 9 miesięcy, karny w miarę szybko 3-4 miesiące a jestem z małego miasta wojewódzkiego do 100 tyś. obywateli

Student Wro napisał:
Nie ma takich miast wojewódzkich w Pl.

Literówka i wielkie halo zobaczymy jak będzie Ci wesoło z tą ciętą ripostą po studiach.

na 99% kolejka. Moje dwie sprawy, które miała wg prawnika prowadzącego trwać 5 miesięcy, bo tyle statystycznie do tej pory trwały, leci już 2,5 roku i końca nie widać. Miałem pecha, zgrały się wszystkie postpandemicznie gnioty i protesty pracowników sądów, zrobiły się giga zaległości....

Powrót