doliczanie stypendium socjalnego do dochodu

• Autor wątku Autor wątku mariolka100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariolka100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
dzień dobry,
czy ktoś jest w stanie pomóc mi w nastepującej sprawie :
starałam się o umorzenie raty czesnego za studia, jedno z kryteriów które zdaniem uczelni powinnam spełniać to dochów mniejszy niż 700 i tu pojawiają sie schody, bo dochód na jednego członka mojej rodziny wynosi 209 złotych ( rozliczenie podatakowe z urzedu skarbowego), jednak władze uczelni doliczają mi do tego "niby mojego 209" jeszcze stypendium socjalne które otrzymuje w wysokości 530zł i takim sposobem wychodzi im , że mam dochód w wysokości 739złoty. Tylko uczelnia uznaje to 739 złotych za "mój osobisty dochód", czyli mój dochód w postaci stypendium jest doliczany tylko mnie a nie jest przez nich rozkładany na wszystkich członków rodziny, jednocześnie dolicza mi 209 zł które jest dochodem pochodzacym z rozliczenia rodziców,gdyż ja nie pracuję. Czy coś takiego jest mozliwe?
Proszę o pomoc :)

nie wiem, jaka to szkola - proponuje zajrzec do tej uchwaly czy zarzadzenia, ktora dotyczy zwalniania z czesci czesnego - czy tam jest mowa o dochodzie - bo wiadomo, ze jak liczy sie dochod do styp. socjlanego to tego stypendium za rok poprzedni nie wlicza sie, ale moze tutaj maja takie cuda - inna sprawa, ze powinni liczyc to wszystko razem, a nie przypisywac tylko tobie socjal.
mozesz pisac, ze mieszkasz z rodzina, jesli tak jest. pozdr.

Powrót