O
oxox
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dzień dobry,
Mam dość, hmm... trudną do rozwikłania sytuację, ale liczę na Waszą pomoc, abym mógł wesprzeć w tym temacię swoją mamę.
Chodzi o jej dzieciństwo, które spędziła w domu dziecka. Została adoptowana w wieku 6 lat, a z wcześniejszych sytuacji nie pamięta zbyt wiele.
Teraz bardzo chciałaby dowiedzieć się czy miała rodzeństwo, z jakiego poowodu wogóle trafiła do domu dziecka, bo byly to lata 1957 lub 58.
Ma tylko gdzieś tam w odległej pamięci, że jej mama trafiła do aresztu.
Najpewniej dużo łatwiej byłoby ustalić gdyby moja mama posiadała papiery, które były najpewniej wydane po adopcji.
Nie mamy pojęcia co się z nimi stało, ale nie mamy ich z pewnością "pod ręką".
Jak w takiej sytuacji mielibyśmy się teraz zachować? Gdzie się udać?
Dom dziecka, ale został zamknięty w 2008, może dokumenty gdzieś trafiły? Kościół, w którym mama miała chrzest? Czy tam będą te istotne dane?
Może gdzieś w rządowych materiałach będą potrzebne informacje?
Bardzo proszę Was o pomoc.
Mam dość, hmm... trudną do rozwikłania sytuację, ale liczę na Waszą pomoc, abym mógł wesprzeć w tym temacię swoją mamę.
Chodzi o jej dzieciństwo, które spędziła w domu dziecka. Została adoptowana w wieku 6 lat, a z wcześniejszych sytuacji nie pamięta zbyt wiele.
Teraz bardzo chciałaby dowiedzieć się czy miała rodzeństwo, z jakiego poowodu wogóle trafiła do domu dziecka, bo byly to lata 1957 lub 58.
Ma tylko gdzieś tam w odległej pamięci, że jej mama trafiła do aresztu.
Najpewniej dużo łatwiej byłoby ustalić gdyby moja mama posiadała papiery, które były najpewniej wydane po adopcji.
Nie mamy pojęcia co się z nimi stało, ale nie mamy ich z pewnością "pod ręką".
Jak w takiej sytuacji mielibyśmy się teraz zachować? Gdzie się udać?
Dom dziecka, ale został zamknięty w 2008, może dokumenty gdzieś trafiły? Kościół, w którym mama miała chrzest? Czy tam będą te istotne dane?
Może gdzieś w rządowych materiałach będą potrzebne informacje?
Bardzo proszę Was o pomoc.