A
AdamK253
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Mam pytanie dotyczące domeny internetowej. Załóżmy, że rejestruje domenę o nazwie tupolene.pl (nazwa jak tupolene jak widać nie istnieje w słowniku). Po jakimś czasie ktoś rejestruje znak towarowy tupolene. Czy osoba do której należy znak towarowy może odebrać domenę. Wydaje mi się, że nie aczkolwiek znalazłem informacje o tym, że właściciel znaku towarowego podawał właściciela domeny do sądu, celem przejęcia tej domeny.
I mam jeszcze pytanie jeżeli chce zarejestrować znak towarowy, aby być w stu procentach pewnym własności domeny to muszę podać tupolene.pl czy samo tupolene wystarczy.
PS ile kosztuje rejestracja znaku towarowego, na stronie znalazłem informacje, że 500 PLN zgłoszenie plus 480 za 10 lat ochrony. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem koszta.
I mam jeszcze pytanie jeżeli chce zarejestrować znak towarowy, aby być w stu procentach pewnym własności domeny to muszę podać tupolene.pl czy samo tupolene wystarczy.
PS ile kosztuje rejestracja znaku towarowego, na stronie znalazłem informacje, że 500 PLN zgłoszenie plus 480 za 10 lat ochrony. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem koszta.