D
dopalacz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, jestem współwłaścicielem forum traktującego o dopalaczach. Na forum obowiązuje zakaz rozmawiania o subtancjach zakazanych przez polskie prawo. Oprócz tego w regulaminie zamieszczone są następujące regulacje:
Jednak niedługo wchodzi nowa ustawa, przez co część z dostępnych substancji zostanie zakazana przez prawo. Dodatkowo ludzie dość często próbują zakładać tematy dotyczące różnych nielegalnych darów natury typu "Łysiczki" i inne rośliny.
Nie chciałbym usuwać dotychczasowych tematów i tak naprawdę wolałbym dać użytkownikom rozmawiać na temat tego co nielegalne. Boję się jednak, że za sam fakt dyskutowania o tym mogą mnie spotkać konsekwencje prawne.
Czy wg prawa polskiego mogę za to zostać ukarany? Czy obecne zapisy chronią mnie przez konsekwencjami, czy może potrzebne jest wprowadzenie innych, a może nie mają one mocy prawnej i ratuje mnie wyłącznie przeniesienie serwisu na zagraniczne serwery?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Redakcja nie odpowiada ze treść wpisów na forum znajdującym się na serwisie forum-dopalacze.com, ani za treść komentarzy pod artykułami. Prezentują one tylko i wyłącznie opinie osób odwiedzających forum-dopalacze.com. Przedstawione w serwisie opinie i komentarze stanowią wyraz osobistej wiedzy i poglądów ich autorów i tylko tak powinny być interpretowane.
Forum i serwis ten przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich (18+) a jego twórcy i administratorzy nie biorą żadnej odpowiedzialności za treści i działania jego użytkowników, ani nie namawiają i nie zachęcają do kupowania, bądź jakiegokolwiek obcowania z produktami zwanymi dopalaczami, bądź jakimikolwiek innymi środkami o których mowa na forum! Dodatkowo pragniemy poinformować, że administracja forum to całkowici przeciwnicy narkotyków i środków uznawanych przez prawo polskie za nielegalne.
Niewolno pisać o tym, że masz zamiar obcować z narkotykami, czy jakimikolwiek nielegalnymi środkami, albo już to zrobiłeś. Hipotetyczne wypowiedzi bądź przypuszczenia są dozwolone. Zezwalamy też na opisywanie swoich snów, bądź fantazji, choć administracja tego nie pochwala.
Żadne wiadomości i treści umieszczone na tym forum nie mogą być dowodami w prawnym znaczeniu ze względu na możliwą konfabulację.
Jednak niedługo wchodzi nowa ustawa, przez co część z dostępnych substancji zostanie zakazana przez prawo. Dodatkowo ludzie dość często próbują zakładać tematy dotyczące różnych nielegalnych darów natury typu "Łysiczki" i inne rośliny.
Nie chciałbym usuwać dotychczasowych tematów i tak naprawdę wolałbym dać użytkownikom rozmawiać na temat tego co nielegalne. Boję się jednak, że za sam fakt dyskutowania o tym mogą mnie spotkać konsekwencje prawne.
Czy wg prawa polskiego mogę za to zostać ukarany? Czy obecne zapisy chronią mnie przez konsekwencjami, czy może potrzebne jest wprowadzenie innych, a może nie mają one mocy prawnej i ratuje mnie wyłącznie przeniesienie serwisu na zagraniczne serwery?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.