Dostaje pieniądze za granie z jedną osobą w grę, jak to rozliczać?

• Autor wątku Autor wątku Genee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Genee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

krótki wstęp, gram w grę mmorpg World of Warcraft. Na początku października umówiłem się z osobą, którą poznałem podczas rozgrywki, że w zamian za pieniądze - konkretnie Euro, gdyż osoba ta jest obcokrajowcem z zza granicy - będę pomagał mu rozwijać jego postać, w skrócie poświęcam swój czas na zdobywaniu dóbr wirtualnych, które później przekazuje tej osobie za opłatą. W skrócie, dostaje od niej wytyczne czego potrzebuje, a następnie poświęcam czas na zdobycie tego, konkretniej są to na przykład wirtualne przedmioty, wirtualna waluta - cokolwiek można znaleźć w grze.

Pieniądze otrzymuje na konto Paypal, w EUR, które podczas akceptowania płatności konwertuję na PLN. Średnia wartość transakcji wynosi 150 EUR, na początku (2-3 tygodnie) były to kwoty rzędu 60-300 Eur co 2-3 dni. Prowadzę zapis w który dzień ile dochodu wpłynęło na konto. W październiku zarobiłem 2 tysiące euro, w tym miesiącu czyli listopad było to około 1500 eur.

Na ten moment wykonuje średnio jedno zlecenie na tydzień o wartości zazwyczaj 150 eur.

Nie planowałem zarabiania w ten sposób, dzieło przypadku, mam 20 lat i jestem zielony w tych sprawach, więc może ktoś kompetentny mógłby poradzić mi co powinienem zrobić w takiej sytuacji żeby wszystko było legalnie.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam

Powrót