Dostałem wyrok . Pytanie

• Autor wątku Autor wątku bt777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bt777

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Pewnie zbulwersuje sie pare osob tym co tutaj napisze ale prosze tylko o zwykla prawna odpowiedz . Jezeli ktos byl by w stanie mi pomoc bylbym wdzieczny.Z gory dziekuje. Sprawa wyglada tak Robilem transakcje przez allegro sprzedawalem sprzet techniczny od pewnego czasu , niestety w pewnym momencie moj ''Wspolnik'' ulotnil sie z hajsem i sprzetem , w kazdym razie niema to znaczenia niechce tu sie tlumaczyc. Sprzetu niedostalo w koncu okolo 30 osob a ja zostalem i bez sprzetu i bez kasy . W koncu osoby zaczely zglaszac sprawy na policje , ktora teraz dotarla do mnie po 1 przesluchaniu w charakterze swiadka zostalem wezwany w charakterze podejrzanego i (tu chodzi o 1 zgloszenie) rowniez w tym samym czasie dostalem 2 inne wezwania ale (narazie) w charakterze swiadka . Po przesluchaniu mnie jako podejrzanego dostalem propozycje dobrowolnego poddania sie karze i tak zrobilem bylo to 6 miesiecy w zawieszeniu sprawa poszla do prokuratury i pojdzie jak wiadomo do sadu. Teraz pytanie czy jesli bede mial wyrok za to ze sprawy 1 osoby ( aukcje te toczyly sie w 1 i tym samym czasie to bylo pare aukcji ale ten sam czas) czy moze zostac odwieszone mi zawieszenie za innych oszukanych. Czy prawo dziala wstecz czy dopiero kiedy popelnil bym wykroczenie po wyroku. Jeszcze jedno pytanie jakiego moge spodziewac sie wyroku od sadu zwazajac na to ze jeszcze sie ucze ( jestem pelnoletni) i niebylem jeszcze karany chodzi o ta 1 sprawe czy sad przychyli sie do tego co ustalila prokuratutra?? Z gory dziekuje i prosze o pomoc

Aha i jeszcze jedno kwoty tych wszystkich transakcji nie przekraczaly 70 zl .Dziekuje

przeznalbym sie na twoim miejscu do wszystkiego ,wskazujac ,ze oprocz tego jednego jest jeszcze pozostalych 30 osob...w ten sposob jednym wyrokiem objąłbyś wszystkich pokrzywdzonych.....i nie byłoby już sytuacji ,że np. po wyroku za 1 osobę dostaniesz kolejne za de facto to samo tylko z innym pokrzywdzonym i wtedy Sąd moze odwiesić poprzedni wyrok...

Tylko , ze ja na Policji to wszystko mowie tylko Pani lub pan Policjant mowi ze ich sprawa jest ta i ich inne nie obchodza. Czyli jest taka mozliwosc ze za to samo odwiesza mi wyrok .... (?) tylko dreczy mnie pytanie czy moga odwiesic wyrok za przestepstwo dokonane przed wydaniem wyroku.

idź i poproś żeby cię przesłuchano uzupełniająco w charakterze podejrzanego i w trakcie tego przesłuchania przyznaj się do innych czynów... - wszystkie sprawy w całej Polsce zostaną połączone wówczas w jedną...

Ja niczego nie ukrywalem przyznalem sie odrazu , ze razem bylo tych osob z 40 i koszt okolo 3 tysiecy i , deklaruje probe oddanie tego . czyli najlepiej bylo by polaczyc to . ale jesli z tych 40 osob zglosilo to 5 osob to bedzie to obejmowalo 40 osob czy tylko te ktore zlozly zeznania na policji? i jaki wyrok moge dostac za te wszystkie osoby moze ktos wie?? dzieki za pomoc markiz

Jeśli zgłosiło to 5 osób to będziesz odpowiadał za te 5 osób tym bardziej że policja nie zanotowała wszystkiego co zeznawałeś. Ale licz się z tym że pozostałe osoby po jakimś czasie też mogą to zgłosić na policję a wtedy możesz dostać 2 wyrok. Chyba najlepiej by było gdybyś poszedł do prokuratora prowadzącego twoją sprawę i z nim porozmawiał.

Tylko prorkurator prowadzacy moja sprawe jest ze ślaska a ja jestem z Torunia. Wiec to nie takie proste . Ciagle niewiem jak to zrobic i niewiem czy szykowac sie na recydywe

A wiec niemoga mi odwiesic tego co wydali dzis . za to co zrobilem wczesniej ( tym bardziej , ze to bylo to samo) Atmosphere gdybys mogl cos wiecej , bylbym bardzo zobowiazany

Niestety nieznam sie na takim "prawnym" tekscie , niewiele mi to mowi , wszystko to jakies pokrecone....

Odwieszenie jest możliwe w sytuacji kiedy:
-sąd wydaje wyrok za jakieś przestępstwo.
-po wydaniu wyroku ktoś popełnia nowe przestępstwo.

Moim zdaniem powinien Pan skontaktowac się z osobami pokrzywdzonymi w sprawie i oddać im pieniadze, ewentualnie wnosząc o rozłożenie na raty spłaty, jeśli nie może Pan tego zrobić od razu.

Powrót