dostarczanie faktur

• Autor wątku Autor wątku elzbieta33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elzbieta33

Użytkownik
Odpowiedzi
180
Nie wiem czy dobrze umieszczam temat:chodzi mi o faktury za zużyty gaz (sytuacja powtarza się cyklicznie od monitu do monitu).moje BOK wkłada w drzwi faktury za gaz,moim zdaniem tak być nie powinno,mieszkam w bloku i każdy kto przechodzi może swobodnie obejrzeć moje rachunki, nie mowiąc już o zagubieniu lub zniszczeniu. Wiem od sąsiadów,że czasem giną im faktury.Interesuje mnie czy są jakieś przepisy, które regulują sposób dostarczania faktur za media.Wszyscy inni dostawcy np. spółka telefoniczana czy zaklad energetyczny przesylają faktury pocztą.Na mój ostatni e-mail(dodam,że do centrali w POznaniu)otrzymałam odpowiedż,że teraz będę otrzymywać fakrury pocztą za potwierdzeniem odbioru.Grubo przesadzili ale nie wiem jak mam zalatwić tę sprawę,wdzięczna byłabym za odpowiedz

dla mnie ten temat jest ważny! proszę o radę może jednak ktoś napisze coś?

[cytat="elzbieta33"]Na mój ostatni e-mail(dodam,że do centrali w POznaniu)otrzymałam odpowiedż,że teraz będę otrzymywać fakrury pocztą za potwierdzeniem odbioru.[/cytat]
No to sprawa chyba załatwiona? :)

sprawa zalatwiona?branie wolnego dnia aby odebrać na poczcie list za potwierdzeniem odbioru,regularnie co dwa miesiące?absurd-dlaczego ja mam poświęcać urlop, bo gazownia chce mnie ukarać za to ,że domagam się swoich praw;wlożona w drzwi faktura nie jest bezpieczna a konsekwencje ponosi odbiorca nie mówiąc już o ochronie danych osobowych;sprawa dotyczy 500 rodzin,ktore zamieszkują nasze osiedle ,tyle tylko,że dzisiejsze społeczeństwo woli psioczyc na boku niż domagać się realizowania swoich praw;proszę raz jeszcze:czy istnieja regulacjie prawne na ktore mogę się powołać

Wiekszosc urzedow pocztowych dziala do 20, a takze w soboty - nie przesadzajmy z tym wolnym dniem... :)

mam podobne pytanie - mam założoną telew. Cyfrowy Polsat i od roku wogóle nie dostaję FV. Zadzwoniłem na infolinię i (zniesmaczona że o to pytam) pani powiedziała, że dopiero na mój pisemny wniosek będą wystawiane FV. Czy nie mają ustawowo obiązku do wystawiania FV? musze ich o to prosić?

niestety ja pracuję w innej miejscowości i w soboty także;tam gdzie mieszkam i muszę odbierać pocztę -poczta jest czynna do 18 ,a ja wracam póżniej;potwierdzenie odbioru wyklucza domownikow ;zresztą mąż pracuje w delegacji a syn studiuje w innym mieście;ja nie proszę o takie rady;chcę wiedzieć jak jest uregulowany tryb dostarczania faktur za media; przecież nie może być tak,że wklada sie je w drzwi i niech się dzieje co chce,jak lokator odbierze to zaplaci jak zginie to też zaplaci tyle,że karne odsetki;poza tym jest ogromna nieregularnośc w dostarczaniu-raz na 2 miesiće a czasem co 3 lub 4;nigdy niewiadomo kiedy spodziewać się faktury

Powrót