Dostarczenie anulowanego zamówienia

• Autor wątku Autor wątku Seweryn90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Seweryn90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
sprawa wygląda następująco w sklepie *** zamówiłem dwie witryny lecz po 2 tygodniach anulowałem zamówienie i otrzymałem zwrot gotówki. Wczoraj spodziewałem się kuriera *** z paczkami z ***. Poinformowałem ojca, że będą paczki z meblami do odbioru i kurier o godzinie 10 przyjechał i zostawił towar. O godzinie 13 dostaję e-mail ze sklepu z prośbą o odmowę odbioru towaru ponieważ mimo anulowania zamówienia ktoś go wysłał też przez ***.
Napisałem wiadomość do sklepu, że to ich pomyłka i za późno o tym informują oraz że mam propozycję aby dostosowali cenę mebli do konkurencji ponieważ dlatego anulowałem zamówienie i mogę zapłacić ok. 55 % wartości lub oczekuję na propozycję z ich strony.
Dostałem odpowiedz, że koszt zwrotu powinien być taki sam jak koszt dostawy jeżeli nie zmieniłem opakowania i mam sam pokryć koszty.
Odpowiedziałem, że są kompletnymi debilami i nie mam zamiaru za nic płacić i naliczam koszt przechowywania towaru.

Pytanie do całej sytuacji (tak wiem, że towar jest ich ble ble ble i muszą przysłać kuriera na swój koszt) czy mogę domagać się zwrotu kosztów magazynowania lub wystawić paczki na dwór i mieć je.... kurier jak przyjedzie to je zabierze.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Trochę poszperałem i z moich informacj wynika, że kkowta za dzień to jakieś 10 zł max (jaka realna suma waszym zdaniem jest do uzyskania) . Oczywiście muszę wysłać informację o ostatecznym dniu odbioru paczki. Polskie prawo to bezprawie, lizidupstwo i znajomości. Idiota wysyła coś do ciebie i jeszcze tego pilnuj aż łaskawie odbierze.

jaka realna suma waszym zdaniem jest do uzyskania
Rynkowa. W każdej miejscowości może być inna.
Idiota wysyła coś do ciebie i jeszcze tego pilnuj aż łaskawie odbierze.
To jak napisać o Tobie? Najpierw kupujesz a potem myślisz. Nie powinno być odwrotnie?

Mam prawo oddać, zrezygnować lub na co tylko mam ochotę i na pewno nie Ty będziesz o tym decydował. Firma, która wielokrotnie robi takie błędy i bezczelnie oszukuję (inny temat) jest słaby kontrahentem a pracownicy idiotami - to nie mój towar i moje zmartwienie, a tylko zbieg wydarzeń spowodowała że paczka znajduje się u mnie.

Mam prawo oddać, zrezygnować lub na co tylko mam ochotę
Nieprawda. Masz jedynie prawo odstąpić od umowy zawartej na odległość. Uważaj co mówisz i piszesz. W powyższych 2 zdaniach naruszyłeś czyjeś dobra osobiste.

Strach się bać Pana wielce pilnującego prawa i porządku oraz oczywiście sprawiedliwości. Zresztą szkoda czasu na Ciebie. Jak ktoś popełnia błąd i nie raczy naprostować w ludzki sposób zaistniałej sytuacji to nie nadaję się na stanowisko które piastuje i do tego kłamie jest dla mnie zwykłym debilem.

Seweryn90 napisał:
sklepie selsey.pl zamówiłem dwie witryny....
spodziewałem się kuriera GLS z paczkami z Ikei.
Czy przy odbiorze można rozróżniać nadawcę przesyłki? Jeżeli można to tak samo można nazwać odbiorcę jak nazwałeś nadawcę.

Kłania się czytanie ze zrozumieniem :lol: osobiście nie odbierałem przesyłek, a osoba która to robiła miała przekazaną informację o jednym kurierze z *** oraz przesyłce mebli. Był kurier z *** ? Był ! Dostarczył meble ? Dostarczył ! Niewiedziałem ile będzie dokładnie paczek. *** TEMAT ZAMKNIĘTY
moderacja

Nie Ty decydujesz o tym kiedy temat będzie zamknięty.To forum to nie jest Twoje prywatne miejsce i nie ty nim zarządzasz.A teraz możesz potupać nóżką.

Seweryn90 napisał:
Kłania się czytanie ze zrozumieniem
A no właśnie kłania się. Jeżeli nie rozumie się co się kwituje przy odbiorze, to wychodzą takie kwiatki.

Głowa mała, a to podobno to FORUM PRAWNE - ludzie rozsądni, oczytani z wiedzą.... strach pomyśleć, że któreś z WAS pracuje gdziekolwiek gdzie waży się ludzki los mam nadzieje, że jesteście tylko internetowymi "ZNAFCAMI"

Seweryn90 napisał:
Trochę poszperałem i z moich informacj wynika, że kkowta za dzień to jakieś 10 zł max (jaka realna suma waszym zdaniem jest do uzyskania) . Oczywiście muszę wysłać informację o ostatecznym dniu odbioru paczki. Polskie prawo to bezprawie, lizidupstwo i znajomości. Idiota wysyła coś do ciebie i jeszcze tego pilnuj aż łaskawie odbierze.

Panie moderatorze tutaj jeszcze Pan zapomniał *** jestem tak dobry i odwalę robotę za Ciebie :D;)

Powrót