dostawca interenetu

• Autor wątku Autor wątku pankracyjestcacy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pankracyjestcacy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam,
chciałbym dowiedzieć się za co może odpowiadać dostawca internetu jeżeli
1. klient nie podpisał oświadczenia o wyrażeniu zgody na przechowywanie i przetwarzanie własnych danych osobowych
2. klient nie wystawił upoważnienia do wystawiania faktur
3. czy mogą pojawić się jakieś konsekwencje ze strony giodo?
4. jakie skutki mogą dotknąć dostawcę internetu?

umowa nie była podpisana z powodu niedbałości instalatorów, więc chyba możemy ją traktować jako umowę ustną. Klient korzystał z usług firmy przez ostatnie 2 lata.

nikt nie wie?
Nawet giodo telefonów nie odbiera...

pozdrawiam

Ale co, chcesz nie zapłacić za internet z którego korzystałeś?

Nie, płatność nie jest problemem.
Firma ta potraktowała mnie bardzo ordynarnie. Zostałem zakrzyczany, zahukany, rozmawiano ze mną jakbym był wrzodem na tyłku (za pierwszym i drugim razem oraz gdy przyszedłem wypowiedzieć umowę).

Liczne braki w dostawie internetu, ograniczenie prędkości, brak kontaktu podczas weekendu- brak netu przez cały weekend, bezpodstawne blokowanie internetu (blokada jest nakładana automatycznie podczas gdy opłata nie zostanie uiszczona; rzecz jasna, że zapłaciłem za internet, tylko że panom z firmy przestawiła się data w systemie co skutkowało 4 godzinną blokadą netu).

Oczywiście każdemu może się zdarzyć, ale żadne z tych niedogodności nie zostało uwzględnione przy rachunkach.

Chciałbym wiedzieć co mogę im powiedzieć żeby się trochę zdenerwowali.

Zobacz czy są zarejestrowani jako dostawca internetu na stronie www.uke.gov.pl, a jeśli nie to ich zgłoś.

A czy to że nie mają mojej zgody na przetwarzanie danych osobowych też może być argumentem?

A może po prostu zapytaj: Jak skutecznie wylać własną żółć na kogośtam? Tak po polsku... :)

Pozdrawiam,
Paweł

czy przygotowanie się do ewentualnej dyskusji z providerem jest wylewaniem żółci? Gdybym chciał mógłbym nasłać skarbówkę, złożyć skargę do Giodo (https://esp.giodo.gov.pl/esp2/Pages/Skarga.aspx), zrobić cokolwiek.
Widzę, że to twój pierwszy post, więc może się już widzieliśmy kilka dni temu przy wypowiadaniu umowy ;]

Chyba nie do dyskusji a do jakiegoś szantażu chcesz się przygotować. Nie masz problemu prawnego tylko szukasz wszelkich sposobów, aby komuś zaszkodzić, a chyba nie temu ma to forum służyć (mam nadzieję).

Jeśli firma traktuje tak klientów jak opisałeś, to nie rób nic, tylko znajdź innego dostawcę, a oni sami się wykończą :)

Pozdrawiam,
Paweł

Powrót