Dotacja z urzędu pracy wniosek o przyznanie

• Autor wątku Autor wątku marcin88z
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin88z

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam bardzo ważne pytanie i mimo wszystko bardzo proszę o poważne potraktowanie.
Czy mój wniosek o dotacje na otwarcie działalności zostanie przyjęty przez pracownika urzędu jeśli w polu (posiadane kwalifikacje i doświadczenie zawodowe do prowadzenia działalności) będzie wpisane Brak Doświadczenia? Cel dotacji to sklep z odzieżą sportową.
Pozdrawiam

marcin88z napisał:
Czy mój wniosek o dotacje na otwarcie działalności zostanie przyjęty przez pracownika urzędu...
Pytasz o przyjęcie czy pozytywne rozpatrzenie wniosku i otrzymanie środków?
marcin88z napisał:
jeśli w polu (posiadane kwalifikacje i doświadczenie zawodowe do prowadzenia działalności) będzie wpisane Brak Doświadczenia?
A kwalifikacje? Napisz jakie masz wykształcenie, ukończone kursy/szkolenia, prawo jazdy? Co skłoniło cię, biorąc pod uwagę brak doświadczenia, że chcesz otworzyć akurat sklep z odzieżą sportową?

Ostatnia edycja:
Wykształcenie średnie,w sporcie znacząca ilość osiągnięć najważniejsze udokumentowane z tytułem mistrza zostały zamieszczone w wniosku.Co do odzieży to mam bardzo dobry kontakt z producentami odzieży wysokiej jakości znaną nie tylko na stadionach,do tego hurtownia odzieży oryginalnej jest własnością mojej cioci.Kwestia dla mnie najważniejsza to fakt że Pani jasno zaznaczyła brak doświadczenia podczas jego przyjmowania pytaniem nie ma Pan doświadczenia? i po raz drugi gdy była wizyta w lokalu Pan z urzędu zapytał :tutaj brak doświadczenia tak?tak.,który wynajmuję.Miesiąc od złożenia wniosku decyzja negatywna a powodem jest brak jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego z wnioskowanym rodzajem działalności.Oraz z informacją że doświadczenie zawodowe to co najmniej 6 miesięcy.Proszę mi wytłumaczyć uświadomić dlaczego wniosek z brakiem doświadczenia zostaje przyjęty?przecież wiadomo że będzie negatywny,wysyłanie pracowników do lokalu ale w jakim celu?miesiąc czasu na rozpatrzenie czegoś co było oczywiste podczas składania wniosku.Ja kompletnie tego nie rozumiem wystarczyło powiedzieć na początku że taki wniosek ma małe/żadne szanse a tu robienie z człowieka zero.

marcin88z napisał:
Proszę mi wytłumaczyć uświadomić dlaczego wniosek z brakiem doświadczenia zostaje przyjęty?
Ponieważ urząd nie może odmówić przyjęcia pisma/wniosku/innych dokumentów.
marcin88z napisał:
miesiąc czasu na rozpatrzenie czegoś co było oczywiste podczas składania wniosku.Ja kompletnie tego nie rozumiem wystarczyło powiedzieć na początku że taki wniosek ma małe/żadne szanse a tu robienie z człowieka zero
Pracownik przyjmujący wniosek nie podejmuje decyzji dotycz. przyznania bądź nie środków, zatem nie może udzielać takich informacji. Wniosek rozpatruje kierownictwo urzędu bądź specjalnie powołana w tym celu komisja. Pracownik może wskazać braki formalne, ale analiza merytoryczna, której skutkiem jest decyzja o sposobie rozpatrzenia wniosku, nie należy do tego pracownika.
A może nie opisałeś dokładnie we wniosku czy biznesplanie, że brak doświadczenia jesteś w stanie zniwelować licznymi kontaktami w tej branży, co zwiększa twoje szanse na powodzenie biznesu?

Takie informacje były zawarte we wniosku były też konkretne terminy wraz z załącznikami o kursach związanych prowadzeniem działalności,obsługa kasy fiskalnej itd. Koszt kursów w całości ja pokrywałem a pierwsze szkolenia zaczynały się 8 dni po dniu złożenia wniosku.Dziękuję za rzetelne informacje.Więc teoretycznie można składać wnioski mające nie wiele wspólnego z dotacją a przyjąć trzeba:-) Pracownik urzędu przyjmujący wniosek może doradzić jeśli ma dobry dzień:-)szkoda bo miesiąc uciekł sporo nerwów a w prosty sposób można było temu zaradzić.Dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam

Powrót