Dowód zakupy-gdzie to jest na paragonie?

• Autor wątku Autor wątku iksdee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iksdee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Powie ktoś gdzie to sie znajduje?

Czy to jest to podkreslone na czerwono? :mad:

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Odpowiedź: Nr systemowy - wynikający z systemu sprzedaży stosowanego przez sprzedawcę.

Pod słowem SUMA masz też kolejny nr transakcji zarejestrowanej przez konkretnego kasjera (na wypadek, gdyby na drukarce nie drukowały się systemowe numery transakcji)

Czy ludzie są jacyś ślepi ?
Masz jak wół numer w prawym dolnym rogu 439/10/2016

To nie jest numer paragonu...

Nie muszę się sprzeczać. Albo znajdziesz mi poparcie w ustawie, albo nie mamy o czym rozmawiać. Numerem paragonu mogło by być jedynie wyrażenie Paragon Fiskalny nr i tu numer. To co wskazujesz to nie jest nawet część paragonu. Takie coś to można zaprogramować na kasie tak samo jak Zapraszamy Ponownie.

Hola hola.
To ty znajdź proszę w rozporządzeniu, że numer paragonu fiskalnego ma być poprzedzony zwrotem "Paragon Fiskalny"

Wg §8 pkt 1 takiego zastrzeżenia nie widzę. Paragon fiskalny ma zawierać sformułowanie "Paragon fiskalny" i tyle.
Ma też zawierać kolejny numer paragonu fiskalnego oraz numer kasy i oznaczenie kasjera, jeśli sprzedawca ma więcej niż jedno stanowisko kasowe. Nigdzie z ustawy nie wynika, że numer ma być połączony ze sformułowaniem "PF".

wittka napisał:
Hola hola.
To ty znajdź proszę w rozporządzeniu, że numer paragonu fiskalnego ma być poprzedzony zwrotem "Paragon Fiskalny"

Wg §8 pkt 1 takiego zastrzeżenia nie widzę. Paragon fiskalny ma zawierać sformułowanie "Paragon fiskalny" i tyle.
Ma też zawierać kolejny numer paragonu fiskalnego oraz numer kasy i oznaczenie kasjera, jeśli sprzedawca ma więcej niż jedno stanowisko kasowe. Nigdzie z ustawy nie wynika, że numer ma być połączony ze sformułowaniem "PF".

Z reguły na paragonach jest to "PA" i na tym jest to zawarte.

Sprawdziłem, na moim tak nie ma :) Jest wydrukowany nr kolejny oraz opcjonalna linia, którą mogę włączyć w sterowniku drukarki, o nazwie "Nr sys" zawierająca numer dokumentu przydzielony przez system sprzedaży.

Sformułowanie PARAGON FISKALNY nie zawiera żadnego numeru, więc z twierdzeniem Abrakadabra3210 się nie zgadzam...

wittka napisał:
Sprawdziłem, na moim tak nie ma :) Jest wydrukowany nr kolejny oraz opcjonalna linia, którą mogę włączyć w sterowniku drukarki, o nazwie "Nr sys" zawierająca numer dokumentu przydzielony przez system sprzedaży.

Sformułowanie PARAGON FISKALNY nie zawiera żadnego numeru, więc z twierdzeniem Abrakadabra3210 się nie zgadzam...

To twierdzenie "z reguły" to dlatego, że wyciągnąłem z kieszeni kurtki kilkanaście paragonów, na każdym był PA XXX/YY/ZZZZ
XXX - numer kolejny
YY - numer miesiąca
ZZZZ - rok
Jest to numer nadawany przez program do gospodarki magazynowej ( jego składowe jak miesiąc i rok można pominąć podczas programowania drukarki fiskalnej - ja tego nie pomijałem konfigurując wydruki).
W skrócie jest to unikatowy numer transakcji. Oprócz tego numeru jest jeszcze numer wydruku - narastający numer kolejny nadawany przez kasę lub drukarkę.

Ostatnia edycja:
Powrót