Dowody do sprawy rozwodowej

• Autor wątku Autor wątku marcin8181
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcin8181

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Dzień dobry. Mam kilka pytań odnośnie dowodów które chciałbym przedstawić w sądzie na rozprawie rozwodowej i czy pomogą mi czy raczej mogą zostać odrzucone.
1) Kilka wiadomości w aplikacji " Facebook" w których są rozmowy mojej żony z pewnym facetem " dobranoc piękna", idziemy dziś na spacerek z psami" itp.
2) Wiadomości w aplikacji " WhatsApp" umawia się z koleżanką na ognisko pisząc " fajnie było by posiedzieć razem w czwórkę" ( w tym ognisku uczestniczył ten sam facet) a ognisko oczywiście odbyło się oczywiście w tajemnicy tzn. miała iść na piwo z tą koleżanką ale nad ranem gdy zobaczyłem że żony jeszcze nie ma poszedłem w kilka miejsc sprawdzić czy gdzieś razem siedzą. No i ok godz.4 rano spotkałem ją razem z tym typem spacerujących za rączkę. (nie będę opisywać jak wyglądało te spotkanie)
3) udało mi się zdobyć bilingi połączeń i smsów mojej żony z ostatnich 12 miesięcy. I wygląda to tak:
styczeń 2022 smsy-1436 rozmowy- 167min
luty 2022 smsy-1241 rozmowy- 136min
itd. itd. Nie znam treści tych smsów. Te wszystkie wiadomości i połączenia były zrealizowane pod jeden nr. tel. ( tak to numer tel. tego faceta) + ok 150 mmsów.Od ok 3 miesięcy nie utrzymują kontaktu. Widziałem tego faceta kilka razy z jakąś inną kobietą.
I jeszcze pytanie: czy mogę podać na świadków te osoby które były na tym ognisku plus tego faceta? Z góry dziękuję za każdą wypowiedź. Pozdrawiam.

Przede wszystkim, jak zdobyłeś te wiadomości? Obowiązuje tajemnica korespondencji i możesz sobie narobić kłopotów. A sąd może je uznać a może i nie uznać.
Tak wg mnie te wiadomości to śmiech na sali a nie dowód zdrady.

Na świadków możesz powołać kogo zechcesz. Moja była małżonka powołała na świadka osobę, której nigdy na oczy nie widziałem (ani ona mnie).

Sprawa rozwodowa już przesądzona? Bo jeśli tylko na podstawie tego co piszesz to może być słabo z orzeczeniem winy...

Powrót