Dowody w sprawie o alimenty

• Autor wątku Autor wątku zuzia1310
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zuzia1310

zuzia1310

Użytkownik
Odpowiedzi
294
Witam. Nie wiem już gdzie zadać to pytanie, aby uzyskać odpowiedź. Mam za półtora miesiąca sprawę o podwyższenie alimentów, ojciec mojego dziecka nie pracuje jak twierdzi tylko dorywczo dorabia. Widzę go często jak jeździ samochodem dostawczym i nawet widziałam jak dostarczał przesyłkę. Z ciekawości zajrzałam do jego prywatnej poczty elektronicznej, bo nie zmienił hasła i byłam zaskoczona widząc tabelki z dochodami przewoźnika pracującego dla firmy kurierskiej, czyli jego. Moje pytanie brzmi, czy mogę wykorzystać te wydruki, jako dowód? Nie chciałabym sobie zaszkodzić tym, że zajrzałam do jego prywatnej poczty. Odpiszcie proszę.

No przecież mogłaś je sobie skserować skoro leżały wydrukowane na stole i nie były w żaden sposób zabezpieczone?... ;)

Przeglądając cudzą skrzynkę pocztową można narazić się na naruszenie tajemnicy korespondencji.

EagleInterceptor napisał:
No przecież mogłaś je sobie skserować skoro leżały wydrukowane na stole i nie były w żaden sposób zabezpieczone?... ;)

To ja je wydrukowałam z jego poczty. No właśnie tego się obawiam "NARUSZENIE TAJEMNICY KORESPONDENCJI" tylko nie wiedziałam czy jako dowód w sądzie mogę ich urzyć bo przecież nie biegam z tymi wydrukami po znajomych.

Jesteś pewna, że Ty je wydrukowałaś, a nie po prostu leżały na stole?

zrobiłam ksero, leżały na biurku. Dzięki za wszystkie odpowiezi. Znalazłam na CEIDG coś w tej sprawie i jego poczta nie będzie mi potrzebna.

Ostatnia edycja:
Nie ale zawożę mu dziecko czasem. Zadałam pytanie i dostałam odpowiedź.

Powrót