Dozór elektroniczny.

• Autor wątku Autor wątku Paulina0909
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paulina0909

Użytkownik
Odpowiedzi
99
Chętnie pomogę komuś w sprawie o dozór elektroniczny, odpowiem na zadane pytania :)

witam mam pytanie mój chłopak jest recydywista doatal ogolny wyrok 2 lata i 3 mc dostał łączny i wychodzi mu ze koniec kary ma za pare mc mam pytanie czy na ta reszte kary może starac się o sde bo czytałam gdzies na internecie ze tak i ze zmieniła się ustawa w lutym tego roku z roku na 2 ale niemoge tego znalesc

Prawo do dozoru elektronicznego nie przysługuje recydywistą. Z tego co się orientuję to, aby dostać ten dozór wyrok musi być maksymalnie do 12 miesięcy. Byś może coś się zmieniło, staram się pomóc, ponieważ mój konkubent miał dozór i troszkę się orientuje w tym temacie. Pozdrawiam :)

Paulina0909 napisał:
Prawo do dozoru elektronicznego nie przysługuje recydywistą.

Nieprawda.

Paulina0909 napisał:
troszkę się orientuje w tym temacie.

Troszkę to za mało do udzielania porad więc albo zorientuj się dobrze, albo zaniechaj tego, bo wprowadzasz w błąd.

Finister zawsze musisz wciskać się tam gdzie Cię nie chcą ? Że tak brzydko się wyrażę - weź zamknij tą parszywą gębę, bo zaczynasz tu już ludzi wkurzać !

Jestem pewna, że ludzie wolą informacje od Finister, czyli kogoś bardziej przygotowanego merytorycznie niż od Ciebie. Ty po prostu znasz jeden przypadek i nie wiesz prawie nic.

Paulina0909 napisał:
Prawo do dozoru elektronicznego nie przysługuje recydywistą.

Jeśli już to "recydywistom". A po drugie - jak napisała Finister - to oczywista nieprawda.

Paulina0909 napisał:
Chętnie pomogę komuś w sprawie o dozór elektroniczny, odpowiem na zadane pytania :)

Chłopak dostał 63 dni do odsiadki za nieprzestrzeganie postanowienia sądu . Jak może starać się o dozór elektorniczny będą już w areszcie ??

Piya99 napisał:
Jak może starać się o dozór elektorniczny będą już w areszcie ??

Tak samo jak na wolności. Musi złożyć stosowny wniosek do sądu. Wychowawca mu powie gdzie konkretnie. Przede wszystkim powie mu, czy spełnia przesłanki formalne.

Czy będąc w areszcie tymczasowym można też dostać dozór eletroniczny?

Przy okazji- szukam wsparcia jakiejś kobiety która ma za sobą albo jest w trakcie tego ciężkiego czasu na czekanie az partner wyjdzie. Podupadam na siłach. Szczególnie, ze za kilka dni święta.:(

Misiasia98 napisał:
Czy będąc w areszcie tymczasowym można też dostać dozór eletroniczny?

Przy okazji- szukam wsparcia jakiejś kobiety która ma za sobą albo jest w trakcie tego ciężkiego czasu na czekanie az partner wyjdzie. Podupadam na siłach. Szczególnie, ze za kilka dni święta.:(

Wiem ze to nie jest żadne forum typu "zamuramizk", ale mój partner od 2 miesięcy jest w zk i doskonale wiem ze trudno jest się pogodzić z tym ze ktoś bliski odbywa karę w zk, szczególnie ze osoby z otoczenia nigdy nie były w podobnej sytuacji więc trudno się wygadać komuś kto nie jest w stanie zrozumieć sytuacji tak jak właśnie my :) Jeżeli chcesz to możesz się odezwac prywatnie, bo nie ma co zasmiecac forum prawnego, bo nie o to w tym chodzi :)

Misiasia98 napisał:
Przy okazji- szukam wsparcia jakiejś kobiety która ma za sobą albo jest w trakcie tego ciężkiego czasu na czekanie az partner wyjdzie.
Jest kilka for o tej tematyce, poszukaj. Lub pisz pw, podam namiary.

Powrót