Dozór elektroniczny

• Autor wątku Autor wątku anonim198
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anonim198

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam:
Mam pytanie
Miałem odpracować prace społeczną nie odpracoałem żadnych godzin.
Miałem już posiedzenie o zamiane kary na z ograniczenia wolności na pozbawienie wolności, na drugim posiedzeniu już i sąd nie dał sznsy i dostałem 180 dni odsiadki w zakładzie karnym.
Zlożyłem wniosek o dozór elektroniczny żeby odbywać kare po za zakładem karnym. Mam chorą matke ma skrzywienie kręgosłupa i wade wzroku odwarstwienie siadkówki. Brat jest upośledzony i jest chory na serce, ja obecnie nie pracuje. Jakie szanse są że mi dadzą ten dozór.

Ostatnia edycja:
Jak nie wyjdzie nic z tego dozoru da się wytrzymać 180 dni odsiadki.
Jestem młody 29 lat

Ale więźniowie nie znęcają się nad świeżakami?
Bo słyszałem że tam się różne cuda dzieją. Niewiem czy to prawda

Zamiast wybrać bezstresową pracę wybrałeś stresujące wczasy w ZK. Szacun:lol:

Cuda cokolwiek to znaczy się za murami ZK dzieją ale do myśli, że będą się nad Tobą znęcać niech Twoja mroczna masochistyczna cząstka jestestwa nie liczy. Pewnego dnia się stawisz i pewnego dnia wyjdziesz - ot i cała historia.

Bo moja siostra i ojciec mówią że mi tam krzywde mi zrobią i będą się nad demną znęcać bo jestem słaby psychicznie, i że nie dam sobie z nimi rady.
A siostra mówi że mnie tam w dupe wyruchają.

Jak dasz sobie wejsc na glowe i dasz sie zastraszyc to kiepsko a tak na powaznie to za duzo sie filmow naogladali. Zabic Cie nie zabija. Jak bedziesz przestrzegal zasad tam panujacych to nic Ci nie bedzie

A jakie tam są zasady
i jak oni mogą mnie zastraszać

O zasadach poinformuje Cię porządek wewnętrzny ZK i koledzy z celi. Po co ktokolwiek miałby Ciebie zastraszać?

Ja chce tylko odsiedzieć swoje i wyjść spokojne

anonim198 napisał:
Ale więźniowie nie znęcają się nad świeżakami?
Bo słyszałem że tam się różne cuda dzieją. Niewiem czy to prawda

Za dużo filmów, kiedyś w latach 90 było źle z tym. Teraz jest spokój, raz mi się zdarzyła cela ze przyszły na dostawkę 2 dziadki po 60 lat. Były zaczepki słowne i kiepskie żarty. Ale do rękoczynów nigdy nie doszło. Ewentualnie miedzy 2 więźniami jak się pokłócili i chcieli wyjaśnić sprawę "ręcznie".

Nie jest źle, bardziej byś się przejmował straszna nuda i poziomem niektórych wiezień.

Ostatnia edycja:
A jak bym poszedł siedzieć to kim bym był

Za nieprzepracowane prace społeczne.
Bo mam kare o wyłudzenie

Dostałem postanowienie z posiedzenia 30 czerwca o zamiane kary 180 dni odsiadki.
A w Sądzie Okręgowym nie ma jeszcze terminu posiedzenia o dozór elektroniczny, co złożyłem w Sądzie. Żeby odbyć kare pozbawienia wolności poza zakładem.
Czy jak te postanowienie się uprawomocni to mogą mnie zamknąć w zakładzie karnym do posiedzienia o dozór elektroniczny?

Tak, mogą, złożenie wniosku o odbycie kary w sde nie wstrzymuje procedury wprowadzenia jej do wykonania.

Powrót