Dozór elektroniczny

• Autor wątku Autor wątku Kik146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kik146

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Moja narzeczona od miesiąca odbywa karę aresztu na okres 6miesiecy. Od tygodnia jest w Grudziądzu natomiast pierwsze trzy tygodnie spędziła w AS w Gdańsku. Tam też złożyła wniosek o dozór elektroniczny. W jej mieszkaniu był już sprawdzany sygnał urządzenia, a także był kurator. Powiedziano jej w obecnym zk, że w Grudziądzu na wokandę czeka się dwa miesiące – czy to możliwe? Oraz że z tego zk ciężko jest wyjść – od czego to zależy?
Z tego co wiem wniosek był złożony jakieś dwa tygodnie temu. Ile może trwać oczekiwanie teraz na wokandę? Czy da się to jakkolwiek przyspieszyć? (Biorąc pod uwagę informacje które jej podano) Jakieś dodatkowe wnioski, cokolwiek? No i ostatnie pytanie, gdzie odbędzie się posiedzenie sądu, w Gdańsku czy Grudziądzu?
Bardzo proszę o szybką pomoc

hej I doczekaliscie sie tej wokandy bo u mnie mieisac I dalej cisza

moja była od 3 tyg w Lesznie wczoraj pojechała do krzywanca. wniosek też złożyliśmy i czekamy. już mi dzisiaj dzwoniła i płakała ze już jej powiedzieli że małe szanse na dozór. ma 8 mies wyroku. Z kolei w Lesznie sam wychowawca zaproponował złożyć wniosek i powiedział że za małe wyroki prawie każdy dostaje. to dlaczego tutaj w krzywancu raczej nie ma szans ? wie ktos o co tutaj chodzi?

Proszę nie słuchać tam nikogo mojemu też mówili że to i tamto i poprostu nie słucha jak to ma pierwszy raz to jest duża szansa na dostanie mój ma 10 miesięcy ale wzięliśmy adwokata. A za co siedzi jak można spytać?

Za wyłudzenie pieniędzy. Myśmy nawet nie wiedzieli że jest wyrok skazujący bo przez pomyłkę pisaliśmy zły nr mieszkania i listy nie dochodzily zatrzymali ja 16 grudnia przez przypadek na ulicy bo źle przeszła przez pasy. I okazało się że jest poszukiwana. To mówisz że mam ja uspokoic? Wniosek jest złożony i czekamy co dalej. Karana jest po raz pierwszy i w Lesznie nam powiedzieli że miesiąc półtora będzie decyzja i Pani wyjdzie a tu w krzywancu na wejsciu ja nastraszyli że nie ma co liczyć że tutaj nikt nie dostaje dozoru

Proszę ją uspokoić adwokat mówił kto po raz pierwszy dokonał się czegoś to jest duża szansa ludzie starają się o bransoletki za 2 razem i też dostaną to teraz tylko będzie wiadomo od sędziego jak zbierze dokumentację opinie z zakładu karnego opinie kuratora krajowy rejestr karny no i wiadomo pomiary w domu proszę ją uspokoić będzie dobrze każdy zasługuje na 2 szansę

Ok dziękuję jutro jak zadzwoni zaraz jej to powiem. Opowiadała tylko że warunki są kosmicznie straszne . Niewiem czy ktoś był na V oddziale i wie co jest aż takie zle? A twój też był w krzywancu? Mówisz że warto wziąć adwokata ? Co on może w tej sytuacji pomoc?

Mojego na lotnisku w Pyrzowicach wzięli do aresztu śledczego w Katowicach i tam go przewiezli do Wojkowic jest też strasznie mówi pierwszy raz siedzi. Niechciali nam nic powiedzieć to było najgorsze taka bezsilność poszłam do adwokata i on to załatwił w godz poszedł do niego i ulżyło mu wszystko perfekcyjnie wytłumaczył i napisał wniosek i będzie z nim na posiedzeniu. Dużo na ten temat też czytałam i uwierz gorsze osoby dostawaja bransoletki. Po 2 więzienie niechce trzymać takich bo to są koszta a na bransoletce taniej. Głowa do góry a zlozyliscie wniosek mieliście pomiary?

Wniosek złożony 27 grudnia. Dzwoniłem wczoraj do sądu to Pani powiedziała że u nich jest dopiero 6 dni więc jeszcze za wcześnie i mam zadzwonić ponownie za 2 tyg jak sprawa wyglada. Strasznie się boję że się nie uda... bo z reguły że wszystkim mamy pecha 9/10 dostanie a my będziemy tym 10 he he

Zazwyczaj miesiąc ma sąd ale możesz zadzwonić jak zadzwonia ci o pomiary i będa na mieszkaniu czy domu i wtedy oni wysyłają opinie jak sąd zdabedzie wszystkie i sędzia się z nimi zapozna to wtedy jest posiedzenie w więzieniu i jak będzie odpowiedź na tak to wychodzi.Adwokat złożył 12 grudnia i dalej cisza to jest to że taki cholerny okres święta po świętach nowy rok niż to ruszy no ale trzeba cierpliwie czekać wiem że czekasz żeby już coś było mam to samo taka bezsilność jedynie wspieraj ja jak dzwoni.

Ale też zapomniałam napisać że po pół karze może wyjść nawet jak ma dozór niewiem czy wiesz...

betty2018 napisał:
Ale też zapomniałam napisać że po pół karze może wyjść nawet jak ma dozór niewiem czy wiesz...

Tzn że np po połowie dozoru można pisać o zwolnienie przed terminem

Tak czy by siedziała w więzieniu czy na dozorze zawsze jak ma te 8 miesięcy to po połowie może wyjść zawsze składa się wniosek miesiąc wcześniej przed tą połówka żeby sąd miał czas na zapoznanie się

i jak tam uspokoiles dziewczyne mam nadzieje ze juz jest spokojna.Mojego juz 3 raz przewiezli porazka co sie dzieje a w sadzie dalej nic opinia od kuratora tylko zostala ale oczywiscie ma czas co za procedura w tym kraju masakra

U nas już ponad miesiąc temu złożony wniosek jeszcze w Gdańsku i po transporcie do Grudziądza trzy tygodnie temu żadne dokumenty nie zostały jeszcze przesłane do do sądu do którego zk przynależy :/ masakra ile to trwa

a w Grudziadzu jest wydział penitencjarny ? bo wyskakuje cos takiego:
Sąd Okręgowy Wydział III Penitencjarny rozpoznaje sprawy w pierwszej instancji skazanych przebywających w następujących jednostkach penitencjarnych:
Zakład Karny Nr 1 w Grudziądzu
Zakład Karny Nr 2 w Grudziądzu
Areszt Śledczy w Toruniu

I to jest Toruń moze papiery przekierowali tam I zle dzwonisz.

Tak do Torunia mają trafić dokumenty i ich tam jeszcze nie przesłali. Zastanawiam się tylko jeśli już te dokumenty przesla do tego sądu to wtedy co, sedzia znowu będzie miał ustawowe 30 dni na rozpoznanie wniosku? Jak to jest?

A czy w gdansku zostaly juz opinie zebrane miales pomiar w domu czy jeszcze nie?

betty2018 napisał:
A czy w gdansku zostaly juz opinie zebrane miales pomiar w domu czy jeszcze nie?

No tak, jak napisałem na początku posta

Powrót